Sigma nl 20230327

Daimler Truck AG en CATL

21/05/21-FR bas de page

Daimler Truck AG en CATL breiden wereldwijd partnerschap uit: gezamenlijke ontwikkeling van geavanceerde op vrachtwagens gerichte batterijen en levering na 2030 overeengekomen

CATL levert vanaf 2024 batterijen voor Mercedes-Benz eActros LongHaul-truck

50010366
De partners zijn van plan om samen nog geavanceerdere accucellen en -pakketten van de volgende generatie te ontwerpen en ontwikkelen voor vrachtwagenspecifieke toepassingen
Martin Daum, CEO van Daimler Truck AG: "Het uitbreiden en versterken van onze sterke samenwerking met CATL zal een sleutelrol spelen naarmate we onze elektrificatieactiviteiten versnellen en de weg banen naar nulemissies in de vrachtwagenindustrie."
Dr. Robin Zeng, oprichter, voorzitter en CEO van CATL: "Wij zijn van mening dat ons sterke wereldwijde partnerschap de marktpositie van Daimler Truck AG op het gebied van e-mobiliteit verder zal versterken en versneld naar koolstofneutraliteit zal streven."

Stuttgart, Duitsland / Ningde, China - Vandaag kondigden bedrijfswagenfabrikant Daimler Truck AG en fabrikant en ontwikkelaar van lithium-ionbatterijen Contemporary Amperex Technology Co. Limited (CATL) - beide wereldleiders in hun vakgebied - de intensivering van hun bestaande partnerschap aan op basis van hun gedeelde visie op CO2-neutraal geëlektrificeerd vrachtvervoer. CATL wordt de leverancier van lithium-ion accupacks voor de Mercedes-Benz eActros LongHaul batterij-elektrische truck, die volgens de planning in 2024 klaar is voor serieproductie. De levering zal verder gaan dan 2030. De accu's zullen een hoge energiedichtheid combineren met ultralange levensduur en snellaadvermogen om te voldoen aan de unieke vereisten van batterij-elektrische langeafstandsvrachtwagens. Bovendien zijn de bedrijven van plan om samen nog geavanceerdere accucellen en -pakketten van de volgende generatie te ontwerpen en ontwikkelen voor vrachtwagenspecifieke toepassingen, met de nadruk op hoge modulariteit en schaalbaarheid om verschillende trucktoepassingen en flexibele compatibiliteit met toekomstige e-truckmodellen te ondersteunen. .

50010367

In 2019 sloten Daimler Truck AG en CATL een wereldwijde leveringsovereenkomst voor lithium-ion batterijcelmodules voor vrachtwagens uit de elektrische serie, waaronder de Mercedes-Benz eActros, de Freightliner eCascadia en eM2. In september 2020 kondigde Daimler Truck AG de eActros LongHaul aan, die een bereik zal hebben van ongeveer 500 kilometer voor energie-efficiënt transport op planbare langeafstandsroutes.

Martin Daum, voorzitter van de raad van bestuur van Daimler Truck AG en lid van de raad van bestuur van Daimler AG: “Partnerschappen zijn essentieel voor ons om onze belofte aan de Overeenkomst van Parijs na te komen en ons uiteindelijke doel om CO2-neutraal transport te realiseren. de wegen waarop we op volle snelheid werken. Het uitbreiden en versterken van onze sterke samenwerking met CATL zal een sleutelrol spelen naarmate we onze elektrificatieactiviteiten versnellen en de weg banen naar nulemissies in de vrachtwagenindustrie. Vanaf 2021 lanceren we een breed scala aan klantgerichte, innovatieve in serie geproduceerde elektrische vrachtwagens. ”

50010372

Dr. Robin Zeng, oprichter, voorzitter en CEO van CATL: “We zijn erg blij om het bestaande partnerschap met Daimler Truck AG te versterken op basis van onze gedeelde visie op e-mobiliteit. Met de innovatieve technologie van CATL op het gebied van elektrische voertuigen en de diepgaande expertise van Daimler Truck in de zware vrachtwagenindustrie, zijn we van mening dat ons sterke wereldwijde partnerschap de marktpositie van Daimler Truck AG op het gebied van e-mobiliteit verder zal versterken en versneld naar koolstofneutraliteit zal rijden.

Daimler Truck AG: batterij-elektrische serie-vrachtwagens in de belangrijkste verkoopregio's tegen 2022

Daimler Truck AG streeft een duurzame bedrijfsstrategie na en streeft ernaar om tegen 2039 in Europa, Japan en Noord-Amerika alleen nieuwe voertuigen aan te bieden die CO2-neutraal rijden (“tank-to-wheel”). Al in 2022, Daimler Het voertuigportfolio van Truck AG omvat in serie geproduceerde voertuigen met batterij-elektrische aandrijfsystemen in de belangrijkste verkoopregio's Europa, de Verenigde Staten en Japan. Tegen 2027 is Daimler Truck AG van plan zijn portfolio aan te vullen met in serie geproduceerde brandstofcelvoertuigen op waterstof.

Met honderden voertuigen in gebruik bij klanten, heeft Daimler Truck AG al uitgebreide, praktijkgerichte expertise opgedaan met elektrische voertuigen en heeft het in totaal meer dan tien miljoen kilometer gereden met batterij-elektrische tests en in serie geproduceerde vrachtwagens en bussen met klanten wereldwijd.

50010375

Sinds 2018 zijn er intensieve praktijktests van de batterij-elektrische Mercedes-Benz eActros voor distributietransport uitgevoerd bij tal van klanten in Duitsland en andere Europese landen. De serieproductie van de eActros start in de tweede helft van dit jaar. De serieproductie van de Mercedes-Benz eEconic-lagevloertruck, die is gebaseerd op de eActros, staat gepland voor 2022. In de Verenigde Staten ondergaan de middelzware Freightliner eM2 en de zware Freightliner eCascadia momenteel ook praktische testen met klanten. De serieproductie van de eCascadia is gepland voor medio 2022 en van de Freightliner eM2 eind 2022. Een wereldwijde vloot van meer dan 200 FUSO eCanter lichte vrachtwagens is in gebruik bij tal van klanten in Japan, de Verenigde Staten en Europa. en Australië; de eerste werden al in 2017 aan klanten overgedragen.

Over Contemporary Amperex Technology Co., Limited

Contemporary Amperex Technology Co., Limited (CATL) is een wereldleider in de ontwikkeling en productie van lithium-ionbatterijen, met bedrijven die zich bezighouden met R&D, productie en verkoop van batterijsystemen voor nieuwe energievoertuigen en energieopslagsystemen. In het jaar 2020 staat het volume van het EV-batterijverbruik van CATL gedurende vier opeenvolgende jaren op nummer 1 in de wereld, volgens SNE Research.

CATL, met hoofdkantoor in Ningde, China, heeft productiebases voor batterijen opgezet in Ningde (provincie Fujian); Liyang (provincie Jiangsu); Xining (provincie Qinghai); Yibin (provincie Sichuan) en Zhaoqing (provincie Guangdong). Nu breidt CATL wereldwijd uit en heeft het dochterondernemingen geopend in München (Duitsland); Parijs, Frankrijk); Yokohama (Japan); en Detroit (VS). De Europese productiebasis, gevestigd in Erfurt, Duitsland, is momenteel in aanbouw. In juni 2018 ging het bedrijf naar de beurs van Shenzhen met stockcode 300750.

Info Daimler Truck AG
Voor meer informatie kunt u terecht op http://www.catl.com.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

21/05/21

Daimler Truck AG et CATL étendent leur partenariat mondial: développement conjoint de batteries sophistiquées axées sur les camions et approvisionnement convenu au-delà de 2030

CATL fournira des batteries pour le camion Mercedes-Benz eActros LongHaul à partir de 2024

50010366


Les partenaires ont l'intention de concevoir et de développer conjointement des cellules et des packs de batterie de nouvelle génération encore plus avancés pour des applications spécifiques aux camions.
Martin Daum, PDG de Daimler Truck AG: «L'expansion et le renforcement de notre solide collaboration avec CATL jouera un rôle clé alors que nous accélérons nos activités d'électrification et ouvrons la voie à zéro émission dans l'industrie des camions.»
Dr Robin Zeng, fondateur, président-directeur général de CATL: «Nous pensons que notre solide partenariat mondial renforcera encore la position de Daimler Truck AG sur le marché de la mobilité électrique et accélérera la transition vers la neutralité carbone.»

Stuttgart, Allemagne / Ningde, Chine - Aujourd'hui, le constructeur de véhicules utilitaires Daimler Truck AG et le fabricant et développeur de batteries lithium-ion Contemporary Amperex Technology Co. Limited (CATL) - tous deux leaders mondiaux dans leurs domaines - ont annoncé l'intensification de leur partenariat existant basé sur leur vision commune du camionnage électrifié neutre en CO2. CATL sera le fournisseur de packs de batteries lithium-ion pour le camion électrique à batterie Mercedes-Benz eActros LongHaul, qui devrait être prêt pour la production en série en 2024. La fourniture ira au-delà de 2030. Les batteries combineront une haute densité d'énergie avec durée de vie ultra-longue ainsi que capacité de charge rapide pour répondre aux exigences uniques des camions long-courriers électriques à batterie. En outre, les entreprises ont l'intention de concevoir et de développer conjointement des cellules et des packs de batterie de nouvelle génération encore plus avancés pour des applications spécifiques aux camions, en mettant l'accent sur une modularité et une évolutivité élevées afin de prendre en charge différentes applications de camions et une compatibilité flexible avec les futurs modèles de camions électriques. .

50010367

En 2019, Daimler Truck AG et CATL ont conclu un accord mondial de fourniture de modules de batterie lithium-ion pour les camions de série électrique, notamment les Mercedes-Benz eActros, Freightliner eCascadia et eM2. En septembre 2020, Daimler Truck AG a annoncé l'eActros LongHaul, qui aura une autonomie d'environ 500 kilomètres pour un transport économe en énergie sur des itinéraires long-courriers planifiables.

Martin Daum, Président du Directoire de Daimler Truck AG et Membre du Directoire de Daimler AG: «Les partenariats sont vitaux pour nous pour tenir notre engagement envers l'Accord de Paris et notre objectif ultime de parvenir à un transport neutre en CO2 sur les routes, sur lesquelles nous travaillons à toute vitesse. L'expansion et le renforcement de notre solide collaboration avec CATL jouera un rôle clé alors que nous accélérons nos activités d'électrification et ouvrons la voie à zéro émission dans l'industrie du camion. Nous lancerons une large gamme de camions électriques innovants et orientés client produits en série à partir de 2021. »

Dr Robin Zeng, fondateur, président-directeur général de CATL: «Nous sommes très heureux de renforcer le partenariat existant avec Daimler Truck AG sur la base de notre vision commune de la mobilité électrique. Grâce à la technologie innovante de CATL dans les batteries EV et à l'expertise approfondie de Daimler Truck dans l'industrie des poids lourds, nous pensons que notre solide partenariat mondial renforcera encore la position de Daimler Truck AG sur le marché de la mobilité électrique et accélérera pour atteindre la neutralité carbone. »

50010372

Daimler Truck AG: des camions de série électriques à batterie dans les principales régions de vente d'ici 2022

Daimler Truck AG poursuit une stratégie d'entreprise durable et vise à proposer uniquement de nouveaux véhicules neutres en CO2 en conduite («tank-to-wheel») en Europe, au Japon et en Amérique du Nord d'ici 2039. Dès 2022, Daimler Le portefeuille de véhicules de Truck AG comprendra des véhicules produits en série avec des systèmes de propulsion électrique à batterie dans les principales régions de vente Europe, États-Unis et Japon. D'ici 2027, Daimler Truck AG a l'intention de compléter son portefeuille en ajoutant des véhicules à pile à combustible fabriqués en série à l'hydrogène.

Avec des centaines de véhicules en service chez ses clients, Daimler Truck AG a déjà acquis une expertise complète et axée sur la pratique avec les véhicules électriques, et a enregistré un total de plus de dix millions de kilomètres parcourus par des camions et des bus de test électrique à batterie et produits en série avec clients dans le monde entier.

Depuis 2018, des tests pratiques intensifs des Mercedes-Benz eActros électriques à batterie pour le transport de distribution ont été effectués avec de nombreux clients en Allemagne et dans d'autres pays européens. La production en série des eActros débutera au second semestre de cette année. La production en série du camion à plancher surbaissé Mercedes-Benz eEconic, basé sur l'eActros, devrait démarrer en 2022. Aux États-Unis, le Freightliner eM2 et le poids lourd Freightliner eCascadia sont actuellement en cours tests avec les clients. La production en série de l'eCascadia devrait démarrer à la mi-2022 et du Freightliner eM2 à la fin de 2022. Une flotte mondiale de plus de 200 camions légers FUSO eCanter est utilisée avec de nombreux clients au Japon, aux États-Unis et en Europe. et Australie; le premier d'entre eux a déjà été remis aux clients en 2017.

50010375

À propos de Contemporary Amperex Technology Co., Limited

Contemporary Amperex Technology Co., Limited (CATL) est un leader mondial dans le développement et la fabrication de batteries lithium-ion, avec des activités couvrant la R&D, la fabrication et la vente de systèmes de batteries pour les véhicules à énergie nouvelle et les systèmes de stockage d'énergie. En 2020, le volume de consommation des batteries EV de CATL se classe au premier rang mondial pendant quatre années consécutives, selon SNE Research.

Basée à Ningde, en Chine, CATL a établi des bases de production de batteries à Ningde (province du Fujian); Liyang (province du Jiangsu); Xining (province du Qinghai); Yibin (province du Sichuan) et Zhaoqing (province du Guangdong). Aujourd'hui, CATL se développe à l'échelle mondiale et a ouvert des filiales à Munich (Allemagne); Paris, France); Yokohama (Japon); et Detroit (USA). Sa base de production européenne, située à Erfurt, en Allemagne, est actuellement en construction. En juin 2018, la société est entrée en bourse à la Bourse de Shenzhen avec le code boursier 300750.

Infos Daimler Truck AG
Pour plus d'informations, veuillez visiter http://www.catl.com.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  • 1 vote. Moyenne 5 sur 5.