Sigma nl 20230327

First Bobcat MaxControl Remote Control System in Spain

06/01/22-FR Bas de page

Eerste Bobcat MaxControl-afstandsbedieningssysteem in Spanje

Eduard heredia red 381Obras y Construcciones Corbera, een bouw- en grondverzetbedrijf gevestigd in Corbera de Llobregat (Barcelona), is het eerste bedrijf in Spanje en een van de eersten in Europa dat het nieuwe MaxControl-afstandsbedieningssysteem van Bobcat aanschaft. MaxControl is een exclusieve hardwarekit van Bobcat, die in combinatie met een iOS-applicatie de machinist in staat stelt om Bobcat compacte laders op afstand te bedienen met behulp van een iPhone of iPad

Obras y Construcciones Corbera maakte kennis met het MaxControl-systeem door Bobcat Of, de geautoriseerde Bobcat-dealer voor het gebied. Het bedrijf was zeer getroffen door de veelzijdigheid die deze toepassing hen kon bieden dankzij de totale zichtbaarheid van de aangeboden werkruimte en vooral de veiligheid en zekerheid die deze nieuwe manier van werken biedt.

Dit is met name handig geweest bij sommige concrete projecten, omdat het perifere zicht op het werk aanzienlijk wordt verbeterd door buiten de machine te zijn. MaxControl heeft het bedrijf in staat gesteld om speciale klussen uit te voeren die meer veiligheid vereisen, werken in krappe ruimtes en met weinig zicht. Het systeem helpt ook bij het slopen en bij het afwerken van nieuwe trottoirs, waardoor het bedrijf nauwkeuriger en in minder tijd kan worden afgewerkt.

Maxcontrol spain pic2 red 8a8MaxControl heeft gezorgd voor meer betrouwbaarheid en precisie bij het laden en lossen van machines op trailers voor overbrenging naar andere locaties. Obras y Construcciones Corbera is ervan overtuigd dat het systeem de veiligheid verbetert, een factor die elke dag op het werkterrein steeds belangrijker wordt en directe voordelen biedt voor zowel operators als werkgevers. Bovendien helpt het om schade aan machines door botsingen met objecten te voorkomen, omdat de machinist door buiten de voorlader te zijn beter kan zien waar hij rijdt.

"Het is fantastisch, heel gemakkelijk te monteren en te demonteren en te gebruiken - het is alsof je in een op afstand bestuurbare auto rijdt, maar altijd met grote zorg", zegt Eduard Heredia, Manager van Obras y Construcciones Corbera.

Hij vervolgt: "In slechts een paar uur tijd had ik de bediening van de lader via mijn eigen iPhone onder de knie - ik zou zeker de veiligheidsaspecten benadrukken. Het MaxControl-systeem is erg handig en veelzijdig omdat ik het kan gebruiken met de bak of met een verscheidenheid aan Bobcat-hulpstukken om verschillende taken veilig uit te voeren, zoals ruimen met een borstel of het gebruik van een wielzaag. Bovendien heb ik momenteel alleen een Bobcat-rupslader, maar in de toekomst zal ik misschien een schranklader kopen en zal ik met beide machines met de MaxControl kunnen werken.”

Zeer eenvoudig te installeren, met alle details op het scherm van uw mobiele telefoon

Het is heel eenvoudig aan te sluiten op het MaxControl-systeem - de gebruiker plaatst gewoon de ontvanger op de cabine van de voorlader en de noodstopknop aan de achterkant van de machine - beide hebben een ingebouwde magneet voor snelle plaatsing. De motorkap kan dan worden geopend en de kabels voor het systeem kunnen worden aangesloten op de diagnoseconnector van de machine.

De volgende stap is het downloaden van de MaxControl-applicatie op de mobiele telefoon. Eenmaal gedownload, kan de Bobcat-dealer de klant toegang geven tot de MaxControl-kit. Nadat deze stappen zijn voltooid, maakt de operator eenvoudig verbinding met het wifi-systeem van de machine en kan deze op afstand gaan bedienen.

Maxcontrol spain pic4 red c22Na installatie heeft de machinist toegang tot de belangrijkste machine-informatie op het scherm van de mobiel of tablet, terwijl de intuïtieve bedieningselementen hem in staat stellen om zowel de machine als de aanbouwdelen gemakkelijk te bedienen. Hierdoor kunnen fouten gemakkelijk worden geïdentificeerd dankzij de onderhoudscodes die direct op het mobiele apparaat verschijnen. En er is machinediagnose beschikbaar die alle belangrijke informatie over de drager communiceert en toegang tot de machine kan worden gegeven aan meerdere eindgebruikers, waardoor snel van operator kan worden gewisseld.

Bij een recent project waarbij MaxControl werd gebruikt, voerde Obras y Construcciones Corbera vulwerkzaamheden uit met aarde in een groot ondergronds gebied van ongeveer 1000 m3 onder een schoolplein om de veiligheid van de leerlingen te beschermen. Gemonteerd op een Bobcat T590 rupslader, werd de MaxControl gebruikt om de machine op afstand door een kleine opening en door een ondergrondse gang naar het vulgebied te rijden. Dankzij MaxControl werden dode hoeken geëlimineerd, met volledig zicht op elk moment en een groter bewustzijn van de omgeving. Dit werk werd daarom in een paar weken uitgevoerd met de T590, veel sneller dan het zou zijn geweest met alternatieve methoden met kleinere machines.
Met als resultaat meer veiligheid, comfort, kwaliteit, snelheid en winstgevendheid

In afgelegen gebieden met weinig connectiviteit, zoals deze ondergrondse doorgang, houdt het systeem de machinist geregistreerd voor 12 bedrijfsuren en werkt het binnen een bereik van maximaal 100 m.

De Bobcat T590 compacte lader is ideaal voor dit soort taken met een zeer beperkte ruimte, dankzij het compacte formaat, de wendbaarheid, de stabiliteit, het uitstekende vermogen, de opbreekkracht en het hefvermogen voor het hanteren van het vulmateriaal. Het combineert dit met hoge specificaties, kortere cycli en snellere bochten.

Bobcat gaat zoals altijd door met het aanbieden van nieuwe oplossingen, het integreren van producten en technologieën voor de markt, het invoeren van nieuwe categorieën en het promoten van innovaties op basis van het voldoen aan de behoeften van de klant, en het nieuwe MaxControl-systeem is ongetwijfeld het nieuwste bewijs van deze toewijding.

NJC.© Info: Doosan Bobcat EMEA

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

06/01/22

Premier système de télécommande Bobcat MaxControl en Espagne

Eduard heredia red 381Obras y Construcciones Corbera, une entreprise de construction et de terrassement basée à Corbera de Llobregat (Barcelone), est la première entreprise en Espagne et l'une des premières en Europe à acquérir le nouveau système de télécommande MaxControl de Bobcat. MaxControl est un kit matériel exclusif de Bobcat, qui, associé à une application iOS, permet à l'opérateur de contrôler les chargeuses compactes Bobcat à distance, à l'aide d'un iPhone ou d'un iPad.
Publicité

Obras y Construcciones Corbera a été initié au système MaxControl par Bobcat Of, le concessionnaire Bobcat agréé de la région. L'entreprise a été très frappée par la polyvalence que cette application pouvait leur apporter grâce à la visibilité totale de l'espace de travail qu'elle offre et, surtout, à la sûreté et à la sécurité qu'apporte cette nouvelle façon de travailler.

Cela a été particulièrement utile dans certains projets concrets car la vision périphérique du travail est considérablement améliorée en étant à l'extérieur de la machine. MaxControl a permis à l'entreprise d'effectuer des travaux spéciaux qui nécessitent une plus grande sécurité, en travaillant dans des espaces confinés et avec peu de visibilité. Le système aide également à la démolition et à la finition de nouvelles chaussées, offrant à l'entreprise des finitions plus précises et en moins de temps.

Maxcontrol spain pic2 red 8a8MaxControl a fourni une plus grande fiabilité et précision lors du chargement et du déchargement des machines sur des remorques pour le transfert vers d'autres sites. Obras y Construcciones Corbera est convaincu que le système améliore la sécurité, un facteur de plus en plus important chaque jour sur le chantier et offre des avantages directs tant pour les opérateurs que pour les employeurs. De plus, cela permet d'éviter d'endommager les machines lors de collisions avec des objets, car en étant à l'extérieur du chargeur, l'opérateur peut mieux voir où il conduit.

"C'est fantastique, très facile à monter et démonter, et à utiliser - c'est comme conduire une voiture télécommandée, mais toujours avec beaucoup de soin", déclare Eduard Heredia, directeur d'Obras y Construcciones Corbera.

Il poursuit : « En quelques heures seulement, j'avais maîtrisé le fonctionnement de la chargeuse via mon propre iPhone - je soulignerais certainement les aspects de sécurité. Le système MaxControl est très utile et polyvalent car je peux l'utiliser avec le godet ou avec une variété d'accessoires Bobcat pour effectuer différentes tâches en toute sécurité comme le débroussaillage avec une brosse ou à l'aide d'une scie à roue. De plus, je n'ai pour le moment qu'une chargeuse sur chenilles Bobcat, mais à l'avenir, je pourrais acheter un modèle à direction à glissement et je pourrai travailler avec le MaxControl avec les deux machines.

Très facile à installer, avec tous les détails sur l'écran de votre téléphone portable

Il est très facile de se connecter au système MaxControl - l'utilisateur place simplement le récepteur sur le dessus de la cabine du chargeur et le bouton d'arrêt d'urgence à l'arrière de la machine - les deux ont un aimant intégré pour un placement rapide. Le capot moteur peut alors être ouvert et les câbles du système raccordés au connecteur de diagnostic de la machine.

L'étape suivante consiste à télécharger l'application MaxControl sur le téléphone mobile et une fois téléchargée, le concessionnaire Bobcat peut donner au client l'accès au kit MaxControl. Une fois ces étapes terminées, l'opérateur se connecte simplement au système wi-fi de la machine et peut commencer à l'utiliser à distance.

Une fois installé, l'opérateur peut accéder aux principales informations de la machine sur l'écran du mobile ou de la tablette, tandis que les commandes intuitives lui permettent d'utiliser facilement la machine et les accessoires. Cela permet d'identifier facilement les erreurs grâce aux codes de maintenance qui apparaissent directement sur l'appareil mobile. Et les diagnostics de la machine sont disponibles qui communiquent toutes les informations importantes sur le transporteur et l'accès peut être donné à la machine à plusieurs utilisateurs finaux, permettant un changement rapide d'opérateurs.

Maxcontrol spain pic4 red c22Dans le cadre d'un projet récent utilisant MaxControl, Obras y Construcciones Corbera a réalisé des travaux de remblayage avec de la terre dans une grande zone souterraine d'environ 1000 m3 sous une cour d'école pour protéger la sécurité des élèves. Monté sur une chargeuse à chenilles Bobcat T590, le MaxControl a été utilisé pour conduire la machine à distance à travers une petite ouverture et dans un couloir souterrain jusqu'à la zone de remplissage. Grâce à MaxControl, tous les angles morts ont été éliminés, avec une visibilité totale à tout moment et une conscience accrue de l'environnement. Ce travail a donc été réalisé en quelques semaines avec le T590, beaucoup plus rapidement qu'il ne l'aurait été par des méthodes alternatives utilisant des machines plus petites.
Se traduisant par une sécurité, un confort, une qualité, une vitesse et une rentabilité accrus

Dans les zones reculées avec peu de connectivité, comme ce passage souterrain, le système maintient l'opérateur enregistré pendant 12 heures de fonctionnement et fonctionne dans une portée allant jusqu'à 100 m.

Quant à la chargeuse compacte Bobcat T590, elle est idéale pour ce type de tâche avec un espace très limité, grâce à sa taille compacte, sa maniabilité, sa stabilité, offrant une excellente puissance, force d'arrachement et capacité de levage pour la manutention du matériau de remplissage. Il combine cela avec des spécifications élevées, des cycles plus courts et des virages plus rapides.

Bobcat continue comme toujours d'offrir de nouvelles solutions, d'intégrer des produits et des technologies pour le marché, d'entrer dans de nouvelles catégories et de promouvoir des innovations basées sur la satisfaction des besoins des clients, et le nouveau système MaxControl est sans aucun doute la dernière preuve de cet engagement.

NJC.© Info : Doosan Bobcat EMEA

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  • 3 votes. Moyenne 5 sur 5.