Sigma nl 20230327

How the rental and..

06/05/21-FR bas de page

Hoe de verhuur- en leasebranche waarde kan ontsluiten met digitale transformatie

De vraag naar een uitstekende klantervaring stimuleert massale investeringen in digitale transformatie - die naar verwachting tegen 2022 wereldwijd zal toenemen tot meer dan $ 2 biljoen.

Liebherr tenants

Aangezien verhuur- en leasebedrijven vanaf 2020 uitdagingen blijven aangaan, kunnen ‘traditionele’ processen niet langer gelijke tred houden met de verwachtingen van digitaal bewuste klanten. Hier stelt Ian Kingstone, Business Transformation Program Manager bij Columbus UK, hoe digitale transformatie nieuwe waarde binnen de verhuur- en leasebranche kan ontsluiten en bedrijven kan helpen zich aan te passen aan de nieuwe markteisen.

In 2022 meldt IDC dat 70% van alle organisaties het gebruik van digitale technologieën zal hebben versneld en bestaande bedrijfsprocessen zal hebben getransformeerd om de klantbetrokkenheid, de productiviteit van medewerkers en de veerkracht van het bedrijf te stimuleren - en de verhuur- en leasingsector voor apparatuur vormt daarop geen uitzondering.

Het stroomlijnen van front- en back-end-operaties met behulp van digitale technologieën kan nieuwe waarde toevoegen aan de hele organisatie. Met name voor verhuur- en leasebedrijven zijn er vijf belangrijke manieren waarop digitale transformatie kan helpen om een ??consistent uitstekende klantervaring te bieden en nieuwe bedrijfswaarde te creëren.
1) Ga slim te werk en voeg klantgerichtheid toe op elk contactpunt

Met de opkomst van consumententechnologie, beschouwen de klanten van vandaag gemak als een topprioriteit - dus een naadloos klanttraject en ervaring zullen bedrijven helpen aan deze vraag te voldoen. Digitale transformatie kan tools, applicaties en operationele processen optimaliseren om bedrijven te helpen hun betrokkenheid in elke fase van het klanttraject te vergroten en het niveau van tevredenheid te bieden dat de klanten van vandaag verwachten.

Hier kan een digitale portal onmiddellijk voordelen opleveren, waardoor klanten meer producten en services kunnen kopen door zelfbedieningsfuncties te introduceren. Met de toegevoegde bonus van een omnichannel-ervaring kunnen klanten efficiënter toegang krijgen tot gedetailleerde apparatuurbeschrijvingen, de apparatuur boeken die ze nodig hebben, ondersteunende documenten bijvoegen, facturen ontvangen of hun bestellingen betalen. Als u gegevensinterpretatiemogelijkheden toevoegt aan deze slimme platforms, kunnen bedrijven een gepersonaliseerde klantervaring creëren. Er is geen betere manier om de klantenservice te verbeteren!
2) Steek de kloven over! Overbrug de toegangskloof om de efficiëntie van het team te optimaliseren

Digitale transformatie kan nieuwe waarde toevoegen voor zowel de klant als het bedrijf door processen te stroomlijnen en te automatiseren om de interne operaties te verbeteren. Veel bedrijven in de verhuur- en leasebranche van apparatuur vertrouwen nog steeds op ongelijksoortige systemen om essentiële gegevens op te slaan. Wanneer slechts een paar medewerkers met uitgebreide ervaring deze scheidslijnen doorgaans kunnen overschrijden, heeft u knelpunten die de bedrijfsvoering vertragen en de klantervaring schaden.

Digitale oplossingen zoals ERP-platforms kunnen helpen bij het verwijderen van silo's en het centraliseren van gegevens op één locatie om de toegang tot informatie te verbeteren. Hierdoor kunnen medewerkers snel informatie vinden en meer tijd besteden aan uitdagende taken. Toegang tot up-to-date informatie en de mogelijkheid om eenvoudig documenten te delen, biedt ook mogelijkheden voor meer samenwerking, zowel binnen een team als tussen afdelingen. Van verkoop en marketing tot financiën en magazijn, hele teams kunnen dubbel werk vermijden en operaties stroomlijnen door samen te werken aan taken, notities en projecten.

Omdat klantgegevens zoals contractgeschiedenis en vragen ook op één locatie kunnen worden opgeslagen, kunnen bedrijven de commerciële verkoop en de end-to-end klantervaring stimuleren. Wanneer een klant bijvoorbeeld contact opneemt met het serviceteam of accountmanagers voor hulp, heeft het team snel toegang tot gecentraliseerde gegevens om gepersonaliseerde offertes op te stellen en deals veel sneller te sluiten dan via traditionele processen.

3) Vergroot de loyaliteit van klanten met volledige zichtbaarheid van gegevens

Met een gecentraliseerde database kunnen digitale oplossingen ook een grotere zichtbaarheid van gegevens bieden om de klantervaring verder te verbeteren. Essentiële informatie, zoals accreditatiegegevens, kan bijvoorbeeld eenvoudig door klanten worden beoordeeld voordat een bestelling wordt geplaatst. Hoewel organisaties vanuit strategisch en risico-oogpunt over deze informatie moeten beschikken, kan het gemak waarmee klanten deze informatie kunnen bekijken het vertrouwen in de expertise van een bedrijf en het reactievermogen van de beschikbare service vergroten.

Hier is een perfect voorbeeld hiervan in actie. Klanten van een Columbus-klant in de huur- en leaseruimte werken aan door de overheid gefinancierde projecten die meestal bepalingen bevatten zoals milieudoelstellingen - dus de zichtbaarheid van gegevens is van het grootste belang. In voorgaande jaren kon het bedrijf gegevens van zijn vloot van 400 kranen meten, maar het was lang niet het niveau dat nodig was om centraal te staan ??voor de klant - en dit is waar digitalisering zakelijke waarde toevoegde. Met een grotere capaciteit voor gegevenszichtbaarheid kan het bedrijf de klant nu duidelijk aantonen dat aan hun behoeften wordt voldaan, wat niet alleen de klantervaring verbetert, maar ook de kans op klantbehoud vergroot.
4) Verbeter voorraadbeheer met IoT-verbeterde magazijnen

Back-end-operaties zijn niet vrijgesteld van digitale transformatie, vooral als het gaat om voorraadbeheer. Technologie zoals IoT-compatibele apparaten kunnen informatie in realtime verzamelen en analyseren om bedrijven te helpen apparatuur beter te volgen in termen van beschikbaarheid en locatie, en ook op de hoogte te blijven van onderhouds- en reparatiewerkzaamheden. Met de mogelijkheid om de bedrijfsomstandigheden van de apparatuur te bewaken, kunnen digitaal verbonden systemen inzicht bieden in de naleving van de branche. Bedrijven kunnen bijvoorbeeld volgen of apparatuur die door een klant wordt geleasd, voldoet aan de voorschriften voor gewichtsbelasting - en als dit niet het geval is, moet u snel handelen om het probleem op te lossen.

Afgezien van de voordelen van preventief onderhoud, kan de introductie van geavanceerde technologie in het voorraadproces ook een extra waarde toevoegen aan de klant. Voor kortetermijnverhuur kunnen IoT-apparaten een klant op de hoogte stellen wanneer hun huurovereenkomst afloopt en informeren of ze het contract willen verlengen. Dit niveau van efficiëntie stelt de klant in staat proactiever te zijn bij het nemen van beslissingen over overeenkomsten en kan ook de tevredenheid tijdens het hele klanttraject verhogen.
5) Bekijk de planning op lange termijn met realtime gegevens

Opkomende technologieën kunnen realtime inzichten opleveren om bedrijven te helpen dynamisch te blijven en zich voor te bereiden op de problemen van morgen. De mogelijkheid om het gebruik van apparatuur te volgen, stelt bedrijven bijvoorbeeld in staat om flexibeler te worden bij het beheren van activa en datagestuurde beslissingen te nemen, zoals het anticiperen wanneer extra apparatuur nodig is of het plannen van campagnes voor klantenwerving.

Deze technologieën kunnen bedrijven ook toegang geven tot waardevolle marktinzichten, wat nieuwe mogelijkheden biedt voor gegevensinterpretatie om de richting van het bedrijf te sturen. Met deze informatie kunnen bedrijven snel draaien en zich aanpassen aan de vraag van klanten of marktveranderingen. Dit helpt zowel om de impact van onvoorspelbare gebeurtenissen op de toeleveringsketen te verzachten als om bedrijven een stap voor te blijven op de concurrentie om een ??uitstekende klantervaring te bieden.
Tijd om te investeren in de digital first-cultuur

Naarmate meer organisaties apparatuur huren en leasen, in plaats van het rechtstreeks te kopen, moeten bedrijven die in deze branche actief zijn, nieuwe manieren vinden om aan hogere klantverwachtingen te voldoen en zich te onderscheiden van de toenemende concurrentie. Dit is waar investeringen in opkomende digitale oplossingen bedrijven helpen zich aan te passen aan het veranderende marktlandschap en te voorkomen dat ze achterblijven.

Langdurige integratie van digitale technologieën zal verhuur- en leasebedrijven helpen hun activiteiten te stroomlijnen om nieuwe waarde te creëren en snel veranderende doelstellingen te bereiken - van het bieden van een uitstekende klantervaring en het verhogen van de teamefficiëntie tot het stimuleren van commerciële verkopen in één doorlopende lus.

info Columbus UK

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

06/05/21

Comment le secteur de la location et du crédit-bail peut libérer de la valeur grâce à la transformation numérique

La demande d'une excellente expérience client entraîne des investissements massifs dans la transformation numérique - qui devraient atteindre plus de 2000 milliards de dollars dans le monde d'ici 2022.

Liebherr tenants

Alors que les entreprises de location et de crédit-bail continuent de relever les défis à partir de 2020, les processus «traditionnels» ne peuvent plus suivre le rythme des attentes des clients soucieux du numérique. Ici, Ian Kingstone, responsable du programme de transformation commerciale chez Columbus UK, explique comment la transformation numérique peut libérer une nouvelle valeur dans le secteur de la location et du crédit-bail et aider les entreprises à s'adapter aux nouvelles demandes du marché.

D'ici 2022, IDC rapporte que 70% de toutes les organisations auront accéléré l'utilisation des technologies numériques, transformant les processus commerciaux existants pour stimuler l'engagement des clients, la productivité des employés et la résilience des entreprises - et le secteur de la location et du crédit-bail d'équipement ne fait pas exception.

La rationalisation des opérations frontales et back-end à l'aide des technologies numériques peut injecter une nouvelle valeur dans toute une organisation. Pour les sociétés de location et de crédit-bail en particulier, la transformation numérique peut contribuer à offrir une expérience client toujours excellente et à injecter une nouvelle valeur commerciale.
1) Soyez intelligent et ajoutez une approche centrée sur le client sur chaque point de contact

Avec l'essor de la technologie grand public, les clients d'aujourd'hui classent désormais la commodité comme une priorité absolue.Un parcours et une expérience client fluides aideront les entreprises à satisfaire cette demande. La transformation numérique peut optimiser les outils, les applications et les processus opérationnels pour aider les entreprises à accroître leur engagement à chaque étape du parcours client et à offrir le niveau de satisfaction auquel les clients d'aujourd'hui s'attendent.

Voici où un portail numérique peut immédiatement apporter des avantages, en augmentant la façon dont les clients peuvent acheter des produits et des services en introduisant des fonctionnalités en libre-service. Avec l'avantage supplémentaire d'une expérience omnicanal, les clients peuvent accéder plus efficacement aux descriptions détaillées des équipements, réserver les équipements dont ils ont besoin, joindre des pièces justificatives, recevoir des factures ou payer leurs commandes. Si vous ajoutez des capacités d'interprétation des données à ces plates-formes intelligentes, les entreprises peuvent créer une expérience client personnalisée. Il n’existe pas de meilleur moyen d’améliorer le service client!
2) Traversez les gouffres! Combler le fossé d'accès pour optimiser l'efficacité des équipes

La transformation numérique peut apporter une nouvelle valeur à la fois au client et à l'entreprise en rationalisant et en automatisant les processus pour améliorer les opérations internes. De nombreuses entreprises du secteur de la location et du crédit-bail d'équipement s'appuient encore sur des systèmes disparates pour stocker les données essentielles. Lorsque seuls quelques employés possédant une vaste expérience peuvent généralement franchir ces clivages, vous avez des goulots d'étranglement qui retardent les opérations et nuisent à l'expérience client.

Les solutions numériques telles que les plates-formes ERP peuvent aider à supprimer les silos et à centraliser les données en un seul endroit pour améliorer l'accès aux informations. Cela permet aux employés de trouver rapidement des informations et de consacrer plus de temps à des tâches difficiles. L'accès à des informations à jour et la possibilité de partager facilement des documents ouvrent également des opportunités pour une plus grande collaboration au sein d'une équipe et entre les services. Des ventes et marketing aux finances et à l'entrepôt, des équipes entières peuvent éviter de dupliquer leurs efforts et rationaliser les opérations en collaborant sur des tâches, des notes et des projets.

Étant donné que les données client telles que l'historique des contrats et les requêtes peuvent également être stockées au même endroit, les entreprises peuvent stimuler les ventes commerciales et l'expérience client de bout en bout. Par exemple, lorsqu'un client s'adresse à l'équipe de service ou aux responsables de compte pour obtenir de l'aide, l'équipe peut accéder rapidement aux données centralisées pour créer des devis personnalisés et conclure des affaires beaucoup plus rapidement que par le biais de processus traditionnels.

3) Boostez la fidélité des clients avec une visibilité complète des données

Avec une base de données centralisée en place, les solutions numériques peuvent également offrir une plus grande visibilité des données pour améliorer encore l'expérience client. Par exemple, les informations essentielles telles que les données d'accréditation peuvent être facilement examinées par les clients avant qu'une commande ne soit passée. Si d'un point de vue stratégique et des risques, les organisations doivent disposer de ces informations, la facilité avec laquelle les clients peuvent consulter ces informations peut améliorer la confiance dans l'expertise d'une entreprise et la réactivité du service disponible.

Voici un exemple parfait de cela en action. Les clients d'un client de Columbus dans les locaux de location et de crédit-bail travaillent sur des projets financés par le gouvernement qui incluent généralement des stipulations telles que des objectifs environnementaux - la visibilité des données est donc primordiale. Au cours des années précédentes, l'entreprise pouvait mesurer les données de sa flotte de 400 grues, mais elles étaient loin d'être au niveau requis pour être au premier plan pour le client - et c'est là que la numérisation a ajouté de la valeur commerciale. Avec une plus grande capacité de visibilité des données, l'entreprise peut désormais démontrer clairement au client que ses besoins sont satisfaits, ce qui non seulement améliore l'expérience client, mais augmente également la probabilité de fidélisation des clients.
4) Améliorez la gestion des stocks avec des entrepôts améliorés par l'IoT

Les opérations back-end n'échappent pas à la transformation digitale, notamment en matière de gestion des stocks. Des technologies telles que les appareils compatibles IoT peuvent collecter et analyser des informations en temps réel pour aider les entreprises à mieux suivre les équipements en termes de disponibilité et d'emplacement, et également à se tenir au courant des travaux de maintenance et de réparation. Avec la capacité de surveiller les conditions de fonctionnement de l'équipement, les systèmes connectés numériquement peuvent fournir des informations sur la conformité de l'industrie. Par exemple, les entreprises peuvent savoir si l'équipement loué par un client est conforme aux réglementations de charge de poids - et si ce n'est pas le cas, agir rapidement pour résoudre le problème.

Outre les avantages de la maintenance préventive, l'introduction d'une technologie de pointe dans le processus d'inventaire peut également ajouter un niveau supplémentaire de valeur pour le client. Pour les locations à court terme, les appareils compatibles IoT peuvent informer un client de l'expiration de son contrat de location et lui demander s'il souhaite prolonger le contrat. Ce niveau d'efficacité permet au client d'être plus proactif dans ses décisions d'accord, et peut également augmenter la satisfaction tout au long du parcours client.
5) Adoptez une vision à long terme de la planification avec des données en temps réel

Les technologies émergentes peuvent fournir des informations en temps réel pour aider les entreprises à rester dynamiques et à se préparer aux problèmes de demain. Par exemple, la capacité de surveiller l'utilisation de l'équipement permet aux entreprises de devenir plus flexibles dans la gestion des actifs et de prendre des décisions basées sur les données, notamment l'anticipation du besoin d'équipement supplémentaire ou la planification de campagnes d'acquisition de clients.

Ces technologies peuvent également fournir aux entreprises un accès à des informations précieuses sur le marché, ce qui ouvre de nouvelles possibilités d'interprétation des données pour orienter l'activité. Avec ces informations, les entreprises peuvent rapidement pivoter et s'adapter à toute demande des clients ou aux changements du marché. Cela aidera à la fois à atténuer l'impact des événements imprévisibles sur la chaîne d'approvisionnement et à aider les entreprises à garder une longueur d'avance sur la concurrence pour offrir une excellente expérience client.
Il est temps d'investir dans la culture du numérique d'abord

Alors que de plus en plus d'organisations se tournent vers la location et le crédit-bail d'équipement, plutôt que de l'acheter purement et simplement, les entreprises opérant dans ce secteur doivent trouver de nouvelles façons de répondre aux attentes plus élevées des clients et de se différencier de la concurrence croissante. C'est là qu'investir dans des solutions numériques émergentes aidera les entreprises à s'adapter à l'évolution du paysage du marché et à éviter d'être laissées pour compte.

L'incorporation à long terme des technologies numériques aidera les entreprises de location et de crédit-bail à rationaliser leurs opérations pour injecter une nouvelle valeur et atteindre des objectifs en évolution rapide - de fournir une excellente expérience client et d'augmenter l'efficacité des équipes à la stimulation des ventes commerciales en une seule boucle continue.

Info Columbus UK

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

  • 1 vote. Moyenne 5 sur 5.