Mon projet 2 6

HYUNDAI new a-series

03/06/21-FR bas de page

HCE lanceert nieuwe mobiele graafmachines uit de a-serie

Hyundai hwa series construction lr 3ed

 Hyundai Construction Equipment heeft een volledig nieuwe lijn A-serie mobiele graafmachines onthuld, aangedreven door EU Stage V-dieselmotoren. De vier machines, met een bedrijfsgewicht van 14-23 ton, zijn voorzien van emissiearme Cummins-dieselmotoren met een gecombineerd nabehandelingssysteem en geen vereiste voor EGR, waardoor klanten een hogere productiviteit krijgen met lagere emissies.
Kenmerken omvatten:

  Cummins B4.5 en B6.7 Stage V-conforme motoren zonder uitlaatgasrecirculatie (EGR) of vereiste voor handmatige regeneratie van roetfilters (DPF).

  Lastafhankelijke hydraulische systemen met lastonafhankelijke stroomverdeling voor een betere bestuurbaarheid.

 Verbeterd comfort voor de machinist met verstelbare stuurkolom, optionele joystickbesturing en Ride Control.

 Verhoogde veiligheid, met richtingscontrole en ramvergrendeling op joystick, optionele automatische graafrem, LED-werkverlichting en tweede monitor voor optioneel radarsysteem

Een machine voor elke toepassing

De herziene line-up begint met de HW140A, met een gewicht van 14.900 kg met een monogiek en 15.860 kg met een tweedelige hoofdmast. Deze machine deelt een groot deel van zijn onderwagen en bovenwagen met de HW160A, met een gewicht van 17.580 kg/18.390 kg. Een compacte straal HW170ACR wordt exclusief aangeboden met een tweedelige giek van 18.810 kg en het bereik wordt aangevuld met de HW210A, met een gewicht van 22.270/23.665 kg.

Hw140a 6 7p 725


HW 140A

De HW140A, HW160A en HW170ACR worden aangedreven door een 4,5-liter Cummins B4.5-dieselmotor, ter vervanging van de grotere 6,7-liter motor in de vorige generatie machines. Deze compacte motor maakt gebruik van een wastegate-turbocompressor en heeft een Flex-Module-uitlaatsysteem met twee bussen, bestaande uit een dieseloxidatiekatalysator (DOC), een roetfilter (DPF) en selectieve katalytische reductie (SCR). Uitlaatgasrecirculatie (EGR) is niet nodig, wat de servicekosten voor klanten verlaagt, terwijl de kleinere motor zuiniger is dan zijn voorganger. Ondanks de verminderde motorcapaciteit profiteren de nieuwe machines van een hoger vermogen, waarbij de HW140A, HW160A en HW170ACR nu allemaal 129 kW (173 pk) leveren, tegenover 117 kW (156 pk) op de vorige generatie HW140. Dit drijft de machine aan via een Rexroth lastafhankelijk hydraulisch systeem, met lastonafhankelijke stroomregeling voor een consistente werksnelheid van de machine en verbeterde bestuurbaarheid voor de machinist. De drie machines hebben een opnieuw ontworpen gestapelde koelmodule, waardoor ze gemakkelijker schoon te houden zijn. Een hydraulisch aangedreven omkeerbare koelventilator is nu standaard, waardoor het risico op oververhitting wordt verkleind en de uitvaltijd voor reiniging en onderhoud tot een minimum wordt beperkt. De grotere HW210A heeft een 6,7-liter motor, maar hij gaat over op het nieuwste Cummins B6.7-model. Met een turbocompressor met variabele geometrie heeft de B6.7 een nabehandelingssysteem met één module, waarbij de DOC, DPF en SCR zich in één uitlaat bevinden. Nogmaals, er is geen vereiste voor EGR op deze motor en er is geen noodzaak voor handmatige DPF-regeneratie, wat de kosten en uitvaltijd voor klanten verlaagt. Net als bij de kleinere motor is er een toename van het vermogen, waarbij de nieuwe Cummins-eenheid een maximumvermogen van 145 kW (195 pk) levert. De machine van 21 ton heeft twee hydraulische pompen van Kawasaki met Electronic Pump Flow Control (EPFC), die zeer productief zijn gebleken op Hyundai's rupsbanden HX210A en HX220AL. De machine profiteert van een lager minimaal debiet, waardoor het brandstofverbruik tot 8-11% wordt verbeterd, afhankelijk van de werking. Automatisch stationair is standaard, waardoor het brandstofverbruik, het motorgeluid en de uitlaatemissies verder worden verminderd.

Hw160a 4 5p c20

HW 160A

Robuuste constructie

Het zwenkcentrum en het onderframe van de graafmachines HW140A en HW160A zijn 100 mm naar voren verplaatst, wat de stabiliteit van de machine vergroot. Bovendien komt de rechterkant van de bovenwagen 150 mm naar voren om extra ruimte te bieden voor de brandstoftank. De linkerkant beweegt 230 mm naar voren om het zicht vanuit de cabine te verbeteren en extra ruimte te maken voor de motorruimte. De zwenkstraal achter op het standaard contragewicht HW140A en HW160A beweegt ook 200 mm naar voren om de achteroverbouw te verkleinen en de machines wendbaarder te maken op krappe locaties, terwijl het hefvermogen toeneemt.

Voor de kleinere draaicirkel HW170ACR is de draaicirkel aan de achterkant met nog eens 410 mm verminderd door het gebruik van een gegoten contragewicht, dat bijna 800 kg zwaarder is dan de vorige gelaste eenheid. De breedte van de bovenbouw is met 25 mm vergroot. Dit model met een compacte radius is het vlaggenschip van de nieuwe HW A-serie, speciaal ontworpen om te voldoen aan de behoeften van klanten in de snelgroeiende nuts- en dienstenmarkt, waar zeer wendbare machines van 17-18 ton essentieel zijn. Op de HW210A is het montagecentrum van de giek 10 mm naar de rechterkant van de machine verplaatst om de opening tussen de giekcilinder en de cabine te vergroten. Ook hier is de zwenkstraal aan de achterkant verkleind, van 2.850 mm naar 2.740 mm, waardoor de machine beter manoeuvreerbaar is op het terrein en het risico dat het contragewicht tijdens het zwenken wordt geraakt, wordt verkleind. Op het onderframe is de wielbasis vergroot en is het zwenkcentrum naar de achterkant van het chassis verplaatst om de stabiliteit en gewichtsbalans te verbeteren. De aslocatie is ook herzien om de asbelastingen gelijkmatiger te verdelen voor een soepeler rijgedrag. Asoscillatiecilinders zijn nu voorzien van individuele veiligheidskleppen om de stijfheid te behouden in het geval van een storing in de hydraulische leiding. De machines hebben ook veiligheidskleppen op alle giek-, arm- en bladcilinders voor een maximale veilige werking. Het voorste hulpstuk is opnieuw ontworpen op de kleinere modellen, waarbij de lepelarmcilinder is gedraaid om de ram beter te beschermen. Doordat de cilinder is gemonteerd met de ram aan de bovenkant, is ook de gewichtsverdeling en de machinestabiliteit verbeterd. Verbeterde armbus maakt het voor klanten gemakkelijker om geautomatiseerde smeersystemen te installeren.
Bijlage opties

Voor de HW140A, de HW160A en de HW170ACR zijn de dozerbladbevestiging en stempels op hun plaats vastgeschroefd aan de voor- en achterkant van het onderframe. Door gebruik te maken van identieke afstand tussen de montagegaten, kunnen het dozerblad en de stabilisatorsteunen aan beide uiteinden worden geplaatst, waardoor klanten een scala aan opties krijgen. Het dozerblad is gemonteerd op een parallel armsysteem en heeft een groter werkbereik door een langere dozerschakellengte en cilinderslag. Dit biedt een grotere bladhoogte en snijdiepte en een grotere ruimte tussen het blad en de band voor eenvoudiger onderhoud. Op de HW210A is de voorste stabilisator op zijn plaats gelast, met de achterkant vastgeschroefd, om een ​​semi-verwisselbare lay-out te bieden. De stempelcilinders zijn voorzien van een nieuwe beschermingsplaat om schade door vallend puin te verminderen en het stempelontwerp voorkomt dat de poten tijdens gebruik in de grond dringen.

Machines kunnen worden uitgerust met een optionele montagebeugel op het achterste dozerblad voor een trekhaak. Er zijn ook elektrische connectoren voor verlichting en hydraulische connectoren voor trailerdumpfuncties, wat bijdraagt ​​aan de veelzijdigheid van de HW-modellen.

Hw160a 3 13a

Comfort voor de machinist

De toegang tot de cabine is verbeterd met extra treden, die voldoen aan de veiligheidsnorm ISO 2867, waardoor het voor de machinist gemakkelijker wordt om in en uit de stoel te stappen. Extra stappen maken het ook gemakkelijker om toegang te krijgen tot de bovenbouw van de machine voor onderhoudswerkzaamheden. De bestuurderscabine is nu voorzien van parallelle ruitenwissers op beide delen van de voorruit, voor een betere dekking van de onderste en bovenste ruiten. Een extra spiegel aan de rechterkant van de machine en een bovenstijl vooraan die 50 mm smaller is, verbeteren het zicht nog verder. De cabinedeur heeft een groter onderraam, waardoor het gemakkelijker is om de grond links van de graafmachine te zien. De modellen uit de A-serie op wielen zijn ook uitgerust met Hyundai's Advanced Around View Monitoring (AAVM)-systeem, dat videocamera's gebruikt om de machinist een 360°-beeld van de machine te geven op de monitor in de cabine. Het systeem omvat Intelligent Moving Object Detection (IMOD) dat de machinist waarschuwt voor de aanwezigheid van andere werknemers of objecten binnen een bereik van 5 meter van de machine. De wielgraafmachines van de A-serie worden aangeboden met een optionele radar met een tweede monitor, voor detectie van statische of bewegende objecten tot een afstand van 10 meter, zowel overdag als 's nachts.

De graafmachines hebben een nieuwe stuurkolom met kanteling van het onderste en bovenste gedeelte en een centrale telescopische functie. Met een slanker ontwerp en geen hendel aan de rechterkant, resulteert dit in een beter zicht op de weg voor u. Optionele joystickbesturing, met behulp van de rechter hendel, is ook mogelijk bij lagere werksnelheden en verandering van richting is verplaatst naar de joysticks, waardoor maximale controle voor de machinist wordt gegarandeerd. De HW-wielgraafmachines worden nu exclusief aangeboden met proportionele joystickhendels, voor maximale controle door de machinist en gebruiksgemak. De knoppen in de joystickkop zijn opnieuw ontworpen voor eenvoudigere bediening en wanneer de oscillatie van de vooras is ingesteld op automatische modus, kan de ramvergrendeling ook worden geactiveerd of gedeactiveerd met een knop op de joystick, om de productiviteit te verbeteren. De bedieningselementen van het uitrustingsstuk zijn nu voorzien van een continu werkende pal, voor de breker- of brekermodus, wat het gemak voor de machinist vergroot.

Radar cabin monitor 124

De pedalen zijn verplaatst en het optionele tweerichtingspedaal is geschrapt, waarbij richtingsveranderingen nu mogelijk zijn via de schakelaar op de joystick. Een tweedelige vloermat vergemakkelijkt het reinigen van de cabine en vermindert het risico op schade tijdens onderhoudswerkzaamheden. Alle graafmachines zijn voorzien van een 8-inch touchscreen-display voor alle machinefuncties en bedieningsinstellingen. Er is een nieuwe Jog Dial Module met een verplaatste draaiknop en functieschakelaars, waardoor het gemakkelijker wordt om toegang te krijgen tot menu's binnen het touchscreensysteem. Ride Control is een optie op de modellen uit de A-serie, waardoor de machine soepel over ruw terrein kan rijden. Een accumulator absorbeert schokken op de grond, waardoor de giek zachtjes kan drijven, wat het comfort voor de machinist verbetert. Het systeem bevat ook een optie voor het zweven van de giek voor gebruik bij het nivelleren.

Alle Stage V Hyundai A-serie graafmachines zijn voorzien van een Auto Safety Lock om onbedoeld gebruik van de giekfuncties te voorkomen. Het systeem voorkomt ook dat de motor start als de veiligheidshendel in de ontgrendelde stand staat, om plotselinge activering van hydraulische functies te voorkomen.
Servicetoegang

De modellen uit de A-serie hebben een opnieuw ontworpen motorkap die uitstekend zicht naar achteren biedt. De motorkap is gemakkelijker te openen en te sluiten en biedt toegang tot alle dagelijkse controlepunten voor onderhoud. De elektrische brandstofvulpomp heeft nu een auto-stopfunctie om morsen op de locatie te voorkomen.

De HW140A, HW160A en HW170ACR hebben spatborden van hoge dichtheid polyethyleen, in plaats van de vorige metalen spatborden. De HW210A behoudt de metalen beschermkappen van de vorige generatie. Als onderdeel van de overstap naar Stage V profiteren de graafmachines van Engine Connected Diagnostics. Servicetechnici hebben op afstand toegang tot motorstoringscodes via een smartphone-app om ervoor te zorgen dat ze ter plaatse komen met de nodige gereedschappen en onderdelen om eventuele reparatie- of servicewerkzaamheden uit te voeren. Het systeem wordt ondersteund door Cummins Quickserve-ondersteuning voor een snelle foutdiagnose. Het machinebesturingssysteem biedt klanten ook de mogelijkheid om menu's op het scherm te bewerken, waardoor onbevoegd gebruik van bepaalde machinefuncties wordt voorkomen. Dit kan worden gebruikt om wijzigingen in de bedrijfsmodus te voorkomen, om de efficiëntie van de machine te maximaliseren.

Radiator easy access 114

Peter Sebold, productspecialist bij HCEE, merkte op: “De nieuwe serie mobiele graafmachines van Hyundai biedt tal van functies voor klanten die werkzaam zijn in de infrastructuur en civiele techniek. De herziene giekgeometrie, in combinatie met LUDV load-sensing hydrauliek, geeft Hyundai's nieuwe mobiele graafmachines uitstekende prestaties in multifunctioneel gebruik, soepele bestuurbaarheid en de nodige stabiliteit voor maximale productiviteit. Hyundai vestigt zich in een groeiend aantal marktsectoren door te luisteren naar de feedback van klanten en te reageren op hun eisen. De mobiele graafmachines uit de A-serie zullen onze expansie in dit veeleisende marktsegment voortzetten. Al onze klanten kunnen hoog mikken met de nieuwe mobiele graafmachines van Hyundai.”

Info Hyundai Construction Equipment Europe

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

03/06/21

HCE lance de nouvelles pelles sur pneus de la série a

Hyundai hwa series construction lr 3ed

 Hyundai Construction Equipment a dévoilé une toute nouvelle gamme de pelles sur pneus de la série A, propulsées par des moteurs diesel EU Stage V. Les quatre machines, d'un poids opérationnel de 14 à 23 tonnes, sont équipées de moteurs diesel Cummins à faibles émissions avec un système de post-traitement combiné et aucune exigence d'EGR, offrant aux clients une productivité accrue, avec des émissions réduites.
Les fonctionnalités incluent:

 Moteurs conformes Cummins B4.5 et B6.7 Stage V sans recirculation des gaz d'échappement (EGR) ou exigence de régénération manuelle du filtre à particules diesel (DPF).

 Systèmes hydrauliques à détection de charge avec partage de débit indépendant de la charge pour une meilleure contrôlabilité.

 Confort de conduite amélioré avec la colonne de direction réglable, la direction par joystick en option et le Ride Control.

 Sécurité accrue, avec contrôle de direction et verrouillage du vérin sur joystick, frein de creusement automatique en option, phares de travail à LED et deuxième moniteur pour système radar en option

Une machine pour chaque application

La gamme révisée commence par le HW140A, pesant 14 900 kg avec une flèche monobloc et 15 860 kg avec une flèche principale en deux parties. Cette machine partage une grande partie de son train de roulement et de sa structure supérieure avec la HW160A, avec un poids de 17 580 kg/18 390 kg. Un rayon compact HW170ACR est proposé exclusivement avec une flèche en deux parties, à 18 810 kg et la gamme est complétée par le HW210A, à 22 270/23 665 kg.

Hw140a 6 7p 725


HW 140A

Les HW140A, HW160A et HW170ACR sont propulsés par un moteur diesel Cummins B4.5 de 4,5 litres, remplaçant le plus gros moteur de 6,7 litres de la génération précédente de machines. Utilisant un turbocompresseur à soupape de décharge, ce moteur compact est doté d'un système d'échappement à deux canettes Flex-Module, comprenant un catalyseur d'oxydation diesel (DOC), un filtre à particules diesel (DPF) et une réduction catalytique sélective (SCR). Il n'y a aucune exigence pour la recirculation des gaz d'échappement (EGR), ce qui réduit les coûts de service pour les clients, tandis que le plus petit moteur est plus économe en carburant que son prédécesseur. Malgré la réduction de la cylindrée, les nouvelles machines bénéficient d'une puissance accrue, les HW140A, HW160A et HW170ACR délivrant désormais toutes 129 kW (173 ch), contre 117 kW (156 ch) sur la génération précédente HW140. Cela entraîne la machine via un système hydraulique à détection de charge Rexroth, avec un contrôle de débit indépendant de la charge pour une vitesse de fonctionnement de la machine constante et une meilleure contrôlabilité pour l'opérateur. Les trois machines disposent d'un module de refroidissement empilé redessiné, ce qui facilite leur entretien. Un ventilateur de refroidissement réversible à entraînement hydraulique est désormais standard, réduisant tout risque de surchauffe et minimisant les temps d'arrêt pour le nettoyage et la maintenance. Le plus grand HW210A conserve un moteur de 6,7 litres, mais il passe au dernier modèle Cummins B6.7. Avec un turbocompresseur à géométrie variable, le B6.7 dispose d'un système de post-traitement à module unique, avec le DOC, le DPF et le SCR situés dans un seul pot d'échappement. Encore une fois, il n'y a aucune exigence d'EGR sur ce moteur et aucun besoin de régénération manuelle du DPF, ce qui réduit les coûts et les temps d'arrêt pour les clients. Comme avec le moteur plus petit, il y a une augmentation de la puissance, avec la nouvelle unité Cummins délivrant une puissance maximale de 145 kW (195 ch). La machine de 21 tonnes est équipée de deux pompes hydrauliques Kawasaki avec contrôle électronique du débit de pompe (EPFC), qui s'est avérée très productive sur les chenilles Hyundai HX210A et HX220AL. La machine bénéficie d'un débit minimum réduit, améliorant la consommation de carburant jusqu'à 8-11 % selon le fonctionnement. Le ralenti automatique est de série, ce qui réduit encore la consommation de carburant, le bruit du moteur et les émissions d'échappement.

Hw160a 4 5p c20

HW 160A

Construction robuste

Le centre de rotation et le châssis inférieur des pelles HW140A et HW160A ont été déplacés vers l'avant de 100 mm, améliorant ainsi la stabilité de la machine. De plus, le côté droit de la tourelle s'avance de 150 mm, pour offrir un espace supplémentaire pour le réservoir de carburant. Le côté gauche avance de 230 mm pour améliorer la visibilité depuis la cabine et libérer de l'espace pour le compartiment moteur. Le rayon de rotation arrière des contrepoids standard HW140A et HW160A se déplace également vers l'avant de 200 mm, pour réduire le porte-à-faux arrière et rendre les machines plus maniables sur les sites confinés, tout en augmentant la capacité de levage.

Pour le déport arrière réduit HW170ACR, le rayon de pivotement arrière a été réduit de 410 mm supplémentaires, grâce à l'utilisation d'un contrepoids en fonte, qui est presque 800 kg plus lourd que l'unité soudée précédente. La largeur de la structure supérieure a été augmentée de 25 mm. Ce modèle à rayon compact est le produit phare de la nouvelle gamme HW A-Series, spécialement conçu pour répondre aux besoins des clients sur le marché en croissance rapide des services publics et des services, où des machines hautement maniables de 17 à 18 tonnes sont essentielles. Sur la HW210A, le centre de montage de la flèche a été déplacé de 10 mm vers le côté droit de la machine, afin d'améliorer l'écart entre le vérin de flèche et la cabine. Ici aussi, le rayon de rotation arrière a été réduit, de 2 850 mm à 2 740 mm, rendant la machine plus maniable sur site et réduisant le risque de heurter le contrepoids lors de la rotation. Sur le châssis inférieur, l'empattement a été augmenté et le centre de rotation déplacé vers l'arrière du châssis, pour améliorer la stabilité et l'équilibre des poids. L'emplacement des essieux a également été révisé, afin de répartir plus uniformément les charges sur essieux pour une conduite plus douce. Les vérins d'oscillation des essieux sont désormais équipés de soupapes de sécurité individuelles, pour maintenir la rigidité en cas de défaillance de la conduite hydraulique. Les machines sont également équipées de soupapes de sécurité sur tous les vérins de flèche, de bras et de lame pour un fonctionnement en toute sécurité. L'accessoire avant a été repensé sur les modèles plus petits, avec le cylindre du balancier tourné pour offrir une protection accrue du vérin. Le montage du vérin avec le vérin en haut a également amélioré la répartition du poids et la stabilité de la machine. La bague de bras améliorée permet aux clients d'installer plus facilement des systèmes de graissage automatisés.
Options de pièce jointe

Pour les modèles HW140A, HW160A et HW170ACR, la fixation de la lame de remblayage et les stabilisateurs sont boulonnés à l'avant et à l'arrière du châssis inférieur. En utilisant un espacement des trous de montage identique, les supports de lame de bulldozer et de stabilisateur peuvent être positionnés à chaque extrémité, offrant une gamme d'options aux clients. Montée sur un système de bras parallèle, la lame de remblayage a une plage de travail accrue, grâce à une longueur de biellette de remblayage et une course de vérin plus longues. Cela offre une hauteur de lame et une profondeur de coupe accrues et un espace plus grand entre la lame et le pneu pour un entretien plus facile. Sur le HW210A, le stabilisateur avant est soudé en place, avec l'arrière boulonné, pour fournir une disposition semi-interchangeable. Les vérins des stabilisateurs sont dotés d'une nouvelle plaque de protection pour réduire les dommages causés par les chutes de débris et la conception des stabilisateurs empêche les pieds de pénétrer dans le sol lors de l'utilisation.

Les machines peuvent être équipées d'un support de montage en option sur la lame de remblayage arrière pour un attelage de remorque. Il existe également des connecteurs électriques pour l'éclairage et des connecteurs hydrauliques pour les fonctions de déchargement de la remorque, ce qui ajoute à la polyvalence des modèles HW.

Hw160a 3 13a

Confort de l'opérateur

L'accès à la cabine a été amélioré avec des marches supplémentaires, conformes à la réglementation de sécurité ISO 2867, facilitant l'entrée et la sortie du siège pour l'opérateur. Des marches supplémentaires facilitent également l'accès à la structure supérieure des machines pour les travaux d'entretien. La cabine du conducteur est désormais équipée d'essuie-glaces parallèles sur les deux sections du pare-brise avant, offrant une couverture accrue des vitres inférieures et supérieures. Un rétroviseur supplémentaire sur le côté droit de la machine et un montant supérieur avant plus mince de 50 mm améliorent encore la visibilité. La porte de la cabine est dotée d'une fenêtre inférieure plus large, ce qui permet de mieux voir le sol à gauche de la pelle. Les modèles à roues de la série A sont également équipés du système Advanced Around View Monitoring (AAVM) de Hyundai, qui utilise des caméras vidéo pour fournir à l'opérateur une vue à 360° de la machine sur le moniteur dans la cabine. Le système comprend la détection intelligente d'objets mobiles (IMOD) alertant l'opérateur de la présence d'autres travailleurs ou d'objets dans un rayon de 5 m de fonctionnement de la machine. Les pelles sur pneus de la série A sont proposées avec un radar en option avec un deuxième moniteur, pour permettre la détection arrière d'objets statiques ou en mouvement à une distance de 10 m, de jour comme de nuit.

Les pelles bénéficient d'une nouvelle colonne de direction, offrant une inclinaison des sections inférieure et supérieure et une fonction télescopique centrale. Avec un design plus fin et sans levier sur le côté droit, cela se traduit par une meilleure visibilité sur la route devant vous. La direction par joystick en option, à l'aide du levier droit, est également possible à des vitesses de fonctionnement inférieures et le changement de direction a été déplacé vers les joysticks, garantissant un contrôle maximal pour l'opérateur. Les pelles sur pneus HW sont désormais exclusivement proposées avec des leviers à manette proportionnels, pour un contrôle maximal de l'opérateur et une facilité d'utilisation. Les boutons de la tête du joystick ont ​​été repensés pour une utilisation plus facile et lorsque l'oscillation de l'essieu avant est réglée en mode automatique, le verrouillage du vérin peut également être activé ou désactivé à l'aide d'un bouton dans le joystick, pour améliorer la productivité. Les commandes de l'accessoire disposent désormais d'un cran de fonctionnement continu, pour le mode brise-roche ou concasseur, ce qui améliore le confort de l'opérateur.

Radar cabin monitor 124

Les pédales ont été repositionnées et la pédale de conduite bidirectionnelle en option a été supprimée, les changements de direction étant désormais possibles via l'interrupteur sur le joystick. Un tapis de sol en deux parties facilite le nettoyage de la cabine et réduit les risques de dommages lors des travaux de maintenance. Toutes les pelles disposent d'un écran tactile de 8 pouces pour toutes les fonctions de la machine et les paramètres de contrôle. Il existe un nouveau module Jog Dial avec un contrôleur rotatif et des commutateurs de fonction déplacés, ce qui facilite l'accès aux menus dans le système d'écran tactile. Le Ride Control est une option sur les modèles de la série A, permettant à la machine de se déplacer en douceur sur un terrain accidenté. Un accumulateur absorbe les impacts au sol, permettant à la flèche de flotter doucement, améliorant ainsi le confort de l'opérateur. Le système comprend également une option de flotteur de flèche pour une utilisation dans le nivellement.

Toutes les pelles Hyundai Stage V de la série A sont dotées d'un verrouillage de sécurité automatique, pour empêcher l'utilisation involontaire des fonctions de la flèche. Le système empêche également le démarrage du moteur si le levier de sécurité est en position déverrouillée, afin d'éviter l'activation soudaine des fonctions hydrauliques.
Accès aux services

Les modèles de la série A ont un capot moteur redessiné qui offre une excellente visibilité arrière. Plus facile à ouvrir et à fermer, le capot moteur permet d'accéder à tous les points de contrôle d'entretien quotidien. La pompe de remplissage de carburant électrique est désormais dotée d'une fonction d'arrêt automatique pour éviter les déversements sur site.

Les HW140A, HW160A et HW170ACR sont équipés de garde-boue en polyéthylène haute densité, à la place des précédents garde-boue en métal. Le HW210A conserve les protections métalliques de la génération précédente. Dans le cadre du passage à la phase V, les pelles bénéficient du diagnostic connecté au moteur. Les techniciens de service peuvent accéder à distance aux codes d'erreur du moteur, via une application pour smartphone, pour s'assurer qu'ils arrivent sur site avec les outils et les pièces nécessaires pour effectuer toute réparation ou travail d'entretien. Le système est soutenu par le support Cummins Quickserve pour un diagnostic rapide des pannes. Le système de commande de la machine offre également aux clients la possibilité de modifier les menus à l'écran, empêchant l'utilisation non autorisée de certaines fonctions de la machine. Cela peut être utilisé pour empêcher les changements de mode de fonctionnement, afin de maximiser l'efficacité de la machine.

Radiator easy access 114

Peter Sebold, spécialiste produit chez HCEE, a commenté : « La nouvelle gamme de pelles sur pneus de Hyundai offre de nombreuses fonctionnalités pour les clients travaillant dans les infrastructures et le génie civil. La géométrie révisée de la flèche, associée au système hydraulique à détection de charge LUDV, offre aux nouvelles pelles sur pneus de Hyundai des performances exceptionnelles en fonctionnement multifonction, une maniabilité fluide et la stabilité nécessaire pour une productivité maximale. Hyundai s'impose dans un nombre croissant de secteurs de marché, en étant à l'écoute des retours des clients et en répondant à leurs exigences. Les pelles sur pneus de la série A poursuivront notre expansion dans ce secteur exigeant du marché. Tous nos clients peuvent viser haut avec les nouvelles pelles sur pneus Hyundai.

Info Hyundai Construction Equipment Europe

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Date de dernière mise à jour : 03/06/2021

  • 1 vote. Moyenne 5 sur 5.