Sigma nl 20230327

IVECO celebrates the 700,000th Daily manufactured in Valladolid

01/03/22-FR Bas de page

IVECO viert de 700.000ste Daily geproduceerd in Valladolid

Iveco celebrates 700000th daily produced in valladolid pr

op de 30e verjaardag van de start van de productie in deze fabriek

De IVECO-fabriek in Valladolid, die zowel het cabinechassis van de Daily lichte bedrijfsvoertuigen als de cabine van de IVECO S-WAY zware voertuigen produceert, heeft de mijlpaal van 700.000 geproduceerde Daily-voertuigen bereikt. Het is een dubbel feest, want het vlaggenschip van het lichtindustriële assortiment van het merk begon 30 jaar geleden met de productie in Valladolid.​


De IVECO-fabriek in Valladolid viert feest: in januari rolde de 700.000ste IVECO Daily van de lopende band, drie decennia nadat dit voertuig in deze fabriek in productie ging. Dit evenement getuigt van de kwaliteit en efficiëntie van een fabriek die voortdurend is geëvolueerd en zich nu heeft gepositioneerd als een nationale benchmark in Industrie 4.0.

Jose Manuel Jaquotot, manager van de IVECO-fabriek in Valladolid, verklaarde: “De eerste Daily kwam op 11 maart 1992 van de band met de gretigheid van iemand die aan een nieuw levensproject begon. Het zijn 30 jaar van inspanning, enthousiasme en hard werken geweest die het succes van de Daily als product hebben behouden, en van de IVECO Valladolid-fabriek als een succesvol industrieel project dat stabiliteit en levenskwaliteit heeft gegeven aan zoveel gezinnen in Valladolid. Naast deze belangrijke gebeurtenis bereikten we in januari de mijlpaal van 700.000 geproduceerde Daily-voertuigen in Valladolid. We zullen blijven werken om degenen die ons zijn voorgegaan te eren en om nog eens 30 jaar succes te behalen voor de fabriek in Valladolid en voor de IVECO Daily in Spanje en Europa.”

Meer dan zestig jaar innovatie in Valladolid
De fabriek in Valladolid, gebouwd in 1955, werd op 13 september 1990 door IVECO overgenomen nadat het eigendom was van bedrijven als FADA, SAVA en tenslotte Pegaso. Vanaf dat moment begon de productie van het Daily-model. Het produceert momenteel 140 Daily-voertuigen (een model met meer dan 6.000 productvarianten) en 150 IVECO S-WAY-cabines per dag.

De IVECO-fabriek in Valladolid biedt werk aan zo'n 1.100 mensen en wordt beschouwd als een van de toonaangevende autobedrijven in de regio Castilië en León. In 2017 vierde het zijn 60e verjaardag en keek het naar de toekomst met een geest van innovatie die het tot een wereldwijde benchmark van Industrie 4.0 heeft gemaakt. Dankzij haar beleid van voortdurende verbetering heeft het de efficiëntie, kwaliteit en aanpassingsvermogen kunnen verhogen en tegelijkertijd innovatie in zijn personeelsbestand kunnen bevorderen.

Sinds 1992, toen de eerste IVECO Daily-bestelwagen werd geproduceerd in Valladolid, is de fabriek blijven evolueren. Volgens José Manuel Jaquotot zijn “innovatie en digitale transformatie de drijvende krachten van onze fabriek. We werken eraan om een ​​leider in Industry 4.0 te worden en een concurrerende fabriek te zijn, niet alleen binnen de Iveco Group, maar ook in de belangrijke geïndustrialiseerde regio Castilië en León.”

In 2019 behaalde deze fabriek het Gold Level in World Class Manufacturing, een prijs voor het hoogste niveau van industriële innovatie, als erkenning voor de grote vooruitgang op het gebied van kwaliteit, milieubescherming, veiligheid en innovatie in de productieprocessen.

IVECO Daily: zes generaties continue verbetering
Met meer dan veertig jaar ontwikkeling en succes achter de rug, heeft de Daily een reputatie opgebouwd als het favoriete lichte transportvoertuig. De meer dan drie miljoen Daily-voertuigen die op drie continenten zijn geproduceerd en over de wegen van 110 landen rijden, getuigen van de populariteit van dit productassortiment en zijn unieke vermogen om zich snel aan te passen aan de specifieke behoeften van klanten over de hele wereld.

Gedurende zijn zes generaties heeft de Daily zijn winnende formule en de waarden van betrouwbaarheid, efficiëntie en veelzijdigheid behouden die hem tot een referentievoertuig hebben gemaakt, terwijl hij met de tijd meeging door middel van een constant updateproces om het beste antwoord te bieden op de eisen van de klant. Sinds de lancering in 1978 is de Daily-familie nooit gestopt met het introduceren van baanbrekende innovaties op de markt, die de industrie hebben veranderd.

In zijn evolutie maakte de Daily deel uit van IVECO's baanbrekende ontwikkelingen op het gebied van de meest efficiënte en milieuvriendelijke technologieën, die een steeds belangrijkere factor zijn in de transportsector. Vandaag is IVECO de leider op het gebied van gasaandrijving – een roeping die bevestigd wordt in de Daily in CNG-versie.

“The Daily heeft zich aangepast aan de behoeften van onze klanten. Vorig jaar hebben we zelfs het 2022-model gelanceerd, dat is erkend met de prijs "Light Industrial Vehicle of 2022 in Spain", besluit Jaquotot.
NJC.© Info IVECO

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

01/03/22

IVECO célèbre le 700 000e Daily fabriqué à Valladolid

Iveco celebrates 700000th daily produced in valladolid pr

à l'occasion du 30e anniversaire du démarrage de sa production dans cette usine

L'usine IVECO de Valladolid, qui fabrique à la fois le châssis cabine du véhicule utilitaire léger Daily et la cabine de la gamme de véhicules lourds IVECO S-WAY, a franchi le cap des 700 000 véhicules Daily produits. C'est une double célébration, puisque le fleuron de la gamme industrielle légère de la marque a commencé sa production à Valladolid il y a 30 ans.​


L'usine IVECO de Valladolid est en fête : en janvier, le 700 000e IVECO Daily est sorti de la chaîne de montage, trois décennies après l'entrée en production de ce véhicule dans cette usine. Cet événement témoigne de la qualité et de l'efficacité d'une usine qui n'a cessé d'évoluer et qui se positionne aujourd'hui comme une référence nationale de l'Industrie 4.0.

Jose Manuel Jaquotot, directeur de l'usine IVECO de Valladolid, a déclaré : « Le premier Daily est sorti de la chaîne de production le 11 mars 1992 avec l'enthousiasme de quelqu'un qui commence un nouveau projet de vie. Ce sont 30 ans d'efforts, d'enthousiasme et de travail acharné qui ont maintenu le succès du Daily en tant que produit et de l'usine IVECO de Valladolid en tant que projet industriel réussi qui a apporté stabilité et qualité de vie à tant de familles. à Valladolid. En plus de cet événement important, nous avons franchi en janvier le cap des 700 000 véhicules Daily produits à Valladolid. Nous continuerons à travailler pour honorer ceux qui nous ont précédés et pour réaliser 30 autres années de succès pour l'usine de Valladolid et pour l'IVECO Daily en Espagne et en Europe.

Plus de soixante ans d'innovation à Valladolid
L'usine de Valladolid, construite en 1955, a été acquise par IVECO le 13 septembre 1990 après avoir appartenu à des sociétés telles que FADA, SAVA et enfin Pegaso. A partir de ce moment, il a commencé la production du modèle Daily. Elle produit actuellement 140 véhicules Daily (un modèle avec plus de 6 000 variantes de produits) et 150 cabines IVECO S-WAY par jour.

L'usine IVECO de Valladolid emploie environ 1 100 personnes et est considérée comme l'une des principales entreprises automobiles de la région de Castille et León. En 2017, elle a célébré son 60e anniversaire, regardant vers l'avenir avec un esprit d'innovation qui en a fait une référence mondiale de l'Industrie 4.0. Sa politique d'amélioration continue lui a permis d'augmenter l'efficacité, la qualité et l'adaptabilité, tout en favorisant l'innovation de ses effectifs.

Depuis 1992, date à laquelle le premier fourgon IVECO Daily a été produit à Valladolid, l'usine n'a cessé d'évoluer. Selon José Manuel Jaquotot, « l'innovation et la transformation digitale sont les moteurs de notre usine. Nous travaillons pour devenir un leader de l'industrie 4.0 et pour être une usine compétitive, non seulement au sein du groupe Iveco, mais aussi dans l'importante région industrialisée de Castille et León.

En 2019, cette usine a atteint le niveau d'or dans la fabrication de classe mondiale, un prix pour le plus haut niveau d'innovation industrielle, reconnaissant ses avancées majeures en matière de qualité, de protection de l'environnement, de sécurité et d'innovation dans les processus de production.

IVECO Daily : six générations d'amélioration continue
Avec plus de quarante ans de développement et de succès derrière lui, le Daily s'est taillé une réputation de véhicule de transport léger de choix. Les plus de trois millions de véhicules Daily fabriqués sur trois continents et sillonnant les routes de 110 pays témoignent de la popularité de cette gamme de produits et de sa capacité unique à s'adapter rapidement aux besoins spécifiques des clients du monde entier.

Tout au long de ses six générations, le Daily a conservé sa formule gagnante et les valeurs de fiabilité, d'efficacité et de polyvalence qui en ont fait un véhicule de référence, tout en évoluant avec son temps grâce à un processus de mise à jour constante pour offrir la meilleure réponse aux exigences des clients. Depuis son lancement en 1978, la famille Daily n'a jamais cessé d'introduire sur le marché des innovations révolutionnaires qui ont changé l'industrie.

Dans son évolution, le Daily a fait partie des développements pionniers d'IVECO dans les technologies les plus efficaces et respectueuses de l'environnement, qui sont un facteur de plus en plus important dans le secteur des transports. IVECO est aujourd'hui le leader de la propulsion au gaz – une vocation confirmée dans le Daily en version CNG.

« Le Quotidien s'est adapté en fonction des besoins de nos clients. En fait, l'année dernière, nous avons lancé le modèle 2022, qui a été récompensé par le prix "Véhicule industriel léger de 2022 en Espagne" », conclut Jaquotot.
NJC.© Info IVECO

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  • 3 votes. Moyenne 5 sur 5.