Sigma nl 20230327

Komatsu’s new Swedish Eco-Friendly Manufacturing

20/08/21- FR bas de page

Komatsu's nieuwe Zweedse milieuvriendelijke fabriek begint met productie

Komatsu Ltd. heeft vandaag aangekondigd dat Komatsu Forest AB, de volledige dochteronderneming van Komatsu, die zich bezighoudt met de productie en verkoop van bosbouwmachines en gevestigd is in Umea, Zweden, met de productie is begonnen in zijn nieuwe fabriek.

De nieuwe fabriek heeft oude fabrieken, voornamelijk in Umea, geconsolideerd, waardoor het productieproces en de lay-out zijn geoptimaliseerd. Het heeft ook nieuwe voordelen op het gebied van productietechnologie toegepast, waaronder een automatische assemblagelijn met automatisch geleide voertuigen (AGV's) voor de eerste keer in de Komatsu, waarmee een productiviteitsverbetering van 30% wordt bereikt in vergelijking met oude fabrieken.

Komatsu 1

Bovendien heeft het, voor het eerst in de fabrieken van Komatsu, koolstofneutraliteit bereikt door een aanzienlijke vermindering van het energieverbruik door gebruik te maken van faciliteiten voor de levering van hernieuwbare energie, zoals zonnepanelen die ongeveer 19.000 m² van het dak bedekken en verwarmingsapparatuur die gebruik maakt van geothermische energie . Door milieuvriendelijke productie te realiseren, zal Komatsu Forest bijdragen aan het creëren van een duurzame lokale gemeenschap.

Als managementdoelstellingen in het huidige managementplan voor de middellange termijn heeft Komatsu gewerkt aan het verminderen van de CO2-uitstoot van onze producten in gebruik en in productie, elk tegen 2030 vanaf 2010. 2050.

Als onderdeel van zijn inspanningen houdt Komatsu zich bezig met duurzame bosbouw in de sector van bosbouwmachines, wat niet alleen het oogsten omvat, maar ook het planten en kweken van bomen. Het draagt ​​ook bij aan veilige bosbouw door het mechaniseren van oogstwerk en het promoten van slimme bosbouw, waarbij het bospotentieel analyseert op basis van door drones onderzochte gegevens voor duurzaam bosbeheer.

Komatsu 2

Sinds de overname in 2004 door Komatsu, heeft Komatsu Forest de centrale rol gespeeld van Komatsu's bosmachineactiviteiten als de kern van machineontwikkeling en productie. Door de productie in de nieuwe fabriek te starten, gaat Komatsu Forest zijn CO2-neutrale inspanningen versnellen, terwijl het werkt aan de versterking en uitbreiding van zijn bosmachineactiviteiten.

Terwijl Komatsu zijn toewijding aan kwaliteit en betrouwbaarheid voortzet en zijn bedrijfswaarde maximaliseert, werkt Komatsu aan het bereiken van veilige, zeer productieve, slimme en schone werkplekken van de toekomst door middel van DANTOTSU Value (ESG-oplossingen en verbetering van de winst door het creëren van klantwaarde).
Info KOMATSU

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

20/08/21

La nouvelle usine de fabrication écologique suédoise de Komatsu démarre la production

Komatsu Ltd., a annoncé aujourd'hui que Komatsu Forest AB, la filiale en propriété exclusive de Komatsu, spécialisée dans la fabrication et la vente de machines forestières et basée à Umea, en Suède, a commencé la production dans sa nouvelle usine.

La nouvelle usine a consolidé les anciennes usines situées séparément principalement à Umea, optimisant ainsi le processus de production et l'agencement. Elle a également adopté de nouveaux avantages en matière d'ingénierie de fabrication, notamment une ligne d'assemblage automatique avec des véhicules à guidage automatique (AGV) pour la première fois dans le Komatsu, réalisant une amélioration de 30 % de la productivité par rapport aux anciennes usines.

Komatsu 1

De plus, il a atteint la neutralité carbone, pour la première fois dans les usines de Komatsu, grâce à une réduction substantielle du volume de consommation d'énergie en adoptant des installations d'approvisionnement en énergie renouvelable, telles que des panneaux solaires qui couvrent environ 19 000 m² de toit et des équipements de chauffage utilisant l'énergie géothermique. . En réalisant une production respectueuse de l'environnement, Komatsu Forest contribuera à créer une communauté locale durable.

En tant qu'objectifs de gestion dans le plan de gestion à moyen terme actuel, Komatsu s'est efforcé de réduire les émissions de CO2 de 50 % de nos produits en cours d'utilisation et de production chacun d'ici 2030 à partir de 2010. En tant qu'objectif ambitieux, il s'efforce de devenir neutre en carbone en 2050.

Dans le cadre de ses efforts, Komatsu soutient la foresterie durable dans le secteur des machines forestières, qui comprend non seulement la récolte, mais aussi la plantation et la culture d'arbres. Il contribue également à une exploitation forestière sûre en mécanisant les travaux de récolte et en promouvant une foresterie intelligente dans laquelle il analyse le potentiel forestier sur la base de données d'arpentage par drone pour une gestion durable des forêts.

Komatsu 2

Depuis 2004, date de son acquisition par Komatsu, Komatsu Forest a joué le rôle central de l'activité de machines forestières de Komatsu en tant que base de développement et de production de machines. En lançant la production dans la nouvelle usine, Komatsu Forest va accélérer ses efforts de neutralité carbone, alors qu'elle s'efforce de renforcer et d'étendre son activité de machines forestières.

Tout en poursuivant son engagement envers la qualité et la fiabilité et en travaillant pour maximiser sa valeur d'entreprise, Komatsu s'efforce de créer des lieux de travail sûrs, hautement productifs, intelligents et propres du futur grâce à la valeur DANTOTSU (solutions ESG et amélioration des revenus grâce à la création de valeur client).
Infos KOMATSU

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  • 1 vote. Moyenne 5 sur 5.