Mon projet 2 6

DAF PACCAR Parts Delivers Record Quarterly Sales and Profits

30/07/21-FR bas de page

PACCAR Parts behaalt recordkwartaalomzet en -winst

Photo 1 daf xg press release photo“PACCAR realiseerde in het tweede kwartaal van 2021 zeer goede inkomsten en netto-inkomsten”, aldus Preston Feight, chief executive officer. “PACCAR Parts behaalde een recordomzet en winst per kwartaal dankzij een sterke bezetting van vrachtwagens in de industrie, een groter aantal Kenworth-, Peterbilt- en DAF-trucks met de PACCAR Powertrain en de groei van het e-commerceplatform van PACCAR Parts. PACCAR Financial Services boekte een recordkwartaalwinst dankzij de uitstekende kwaliteit van de portfolio en de sterke vraag naar gebruikte vrachtwagens. Ik ben erg trots op onze medewerkers voor het leveren van producten en diensten van de hoogste kwaliteit aan onze klanten.”

Photo 2 2021 full truck lineup kw pb

New Kenworth and Peterbilt Medium- and Heavy-Duty Trucks

Darrin Siver, senior vice president, zei: “Kenworth en Peterbilt hebben eerder dit jaar nieuwe zware en middelzware voertuigen gelanceerd. De productie startte in mei van de nieuwe Kenworth T680 en Peterbilt 579 trucks en de productie van middelzware trucks zal in het derde kwartaal beginnen. De vraag van de klant is erg sterk.”

PACCAR verdiende in het tweede kwartaal een nettowinst van $ 492,9 miljoen ($ 1,41 per verwaterd aandeel), vergeleken met $ 147,7 miljoen ($ 0,43 per verwaterd aandeel) in dezelfde periode vorig jaar. De netto-omzet in het tweede kwartaal en de inkomsten uit financiële diensten bedroegen $ 5,84 miljard, een stijging van 91% vergeleken met $ 3,06 miljard in het tweede kwartaal van 2020.

PACCAR rapporteerde over het eerste halfjaar een nettowinst van $ 963,0 miljoen ($ 2,76 per verwaterd aandeel), vergeleken met $ 507,1 miljoen ($ 1,46 per verwaterd aandeel) verdiend in de eerste zes maanden van vorig jaar. De netto-omzet uit verkoop en financiële diensten voor de eerste zes maanden van 2021 bedroeg $ 11,69 miljard, vergeleken met $ 8,22 miljard vorig jaar.
Kwartaaldividend

De Raad van Bestuur van PACCAR heeft een regulier driemaandelijks dividend in contanten van vierendertig cent ($.34) per aandeel, betaalbaar op 8 september 2021, aangekondigd aan de geregistreerde aandeelhouders bij sluiting van de handel op 18 augustus 2021.

Financiële hoogtepunten – tweede kwartaal 2021
Hoogtepunten van de financiële resultaten van PACCAR voor het tweede kwartaal van 2021 zijn onder meer:

Netto-omzet en omzet van $ 5,84 miljard.
Nettowinst van $ 492,9 miljoen.
Wereldwijde vrachtwagenleveringen van 40.100 eenheden.
Recordomzet PACCAR Parts van $1,21 miljard.
Recordwinst vóór belastingen van PACCAR Parts van $ 265,6 miljoen.
Recordinkomsten voor belastingen van Financial Services van $ 106,5 miljoen.
Vervaardiging van contanten en verhandelbare waardepapieren van $ 4,4 miljard.
Cash gegenereerd uit operaties van $ 330,8 miljoen.
Eigen vermogen van $ 11,18 miljard.

Financiële hoogtepunten – eerste helft 2021
Hoogtepunten van de financiële resultaten van PACCAR over de eerste zes maanden van 2021 zijn onder meer:

Netto-omzet en omzet van $ 11,69 miljard.
Nettowinst van $ 963,0 miljoen.
Kapitaalinvesteringen van $ 214,4 miljoen en R&D-uitgaven van $ 164,5 miljoen.
PACCAR Parts winst vóór belastingen van $ 516,9 miljoen.
Inkomsten vóór belastingen van Financial Services van $ 182,9 miljoen.
Cash gegenereerd uit operaties van $ 867,7 miljoen.
Uitgifte van obligaties op middellange termijn van $ 1,30 miljard.

Wereldwijde vrachtwagenmarkten

Mike Dozier, senior vice president, zei: "Het vrachttonnage, het gebruik van industriële vrachtwagens en de vraag van klanten naar nieuwe vrachtwagens zijn sterk. Klanten waarderen de verbeterde brandstofefficiëntie en geavanceerde technologie in de nieuwe zware en middelzware trucks van Kenworth en Peterbilt die dit jaar zijn gelanceerd.” De detailhandelsverkopen van klasse 8 in de VS en Canada worden geschat op 260.000-280.000 vrachtwagens in 2021. Het marktaandeel van Kenworth en Peterbilt in de detailhandel in klasse 8 bedraagt ​​29,4% year-to-date.

“De vraag van klanten naar de nieuwe serie DAF-trucks is groot vanwege het innovatieve ontwerp van de voertuigen, het hogere brandstofverbruik en het verbeterde chauffeurscomfort”, aldus Harry Wolters, DAF-president. De registraties van de Europese vrachtwagenindustrie in het bovengenoemde segment van 16 ton zullen dit jaar naar schatting tussen de 270.000 en 290.000 voertuigen liggen. Het marktaandeel van DAF European boven 16 ton registraties bedraagt ​​15,7% year-to-date.

De Zuid-Amerikaanse markt voor vrachtwagens van meer dan 16 ton voor 2021 zal naar verwachting tussen de 110.000 en 120.000 eenheden liggen. Het marktaandeel van DAF Brasil was in de eerste zes maanden van dit jaar 5,7% in het vrachtwagensegment van 16 ton.

De vrachtwagenmarkten worden getemperd door het industriebrede onderaanbod van halfgeleiderchips. Kenworth, Peterbilt en DAF leverden in het tweede kwartaal 40.100 vrachtwagens, en aan het einde van het kwartaal wachtten nog eens 6.500 vrachtwagens op onderdelen.
DAF lanceert nieuwe aerodynamische vrachtwagenmodellen

De nieuwe DAF XF, XG en XG⁺ beschikken over nieuwe aerodynamische cabines, uitzonderlijke kwaliteit, verbeterde brandstofefficiëntie, een volledige reeks passieve en actieve veiligheidstechnologieën en een ruim en luxueus interieur. De XG en XG⁺ van DAF creëren een nieuw premium marktsegment en bieden de chauffeur een ongeëvenaard comfort.

De innovatieve cabineontwerpen van DAF zorgen voor een tot 10% lager brandstofverbruik en een gelijkwaardige vermindering van de CO2-uitstoot. “DAF is de concurrentie voor met de nieuwe DAF XF-, XG- en XG⁺-trucks”, zegt Ron Borsboom, executive director product development bij DAF.

Nieuwe DAF XF Truck
PACCAR Parts behaalt recordkwartaalomzet en -winst

PACCAR Parts behaalde in het tweede kwartaal van 2021 een recordresultaat vóór belastingen van $ 265,6 miljoen, vergeleken met $ 151,9 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. PACCAR Parts behaalde in het tweede kwartaal een recordomzet van $ 1,21 miljard, vergeleken met $ 823,7 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. De omzet van PACCAR Parts in de eerste helft van 2021 bedroeg $ 2,37 miljard, vergeleken met $ 1,82 miljard in dezelfde periode vorig jaar. PACCAR Parts boekte in de eerste zes maanden van 2021 een winst vóór belastingen van $ 516,9 miljoen, vergeleken met $ 366,6 miljoen in de eerste zes maanden van 2020. beschikbaarheid en voortdurende investeringen in e-commerce”, aldus David Danforth, PACCAR vice president en algemeen directeur van PACCAR Parts. “PACCAR Parts heeft veel verbeteringen aangebracht aan zijn e-commerceplatform, zoals uitstekende kruisverwijzingen naar onderdelen en integratie met de inkoopsystemen voor onderdelen van klanten. De e-commerce-omzet van PACCAR Parts steeg in het tweede kwartaal met 56% vergeleken met hetzelfde kwartaal vorig jaar.”

PACCAR Parts 18 onderdelendistributiecentra (PDC's) ondersteunen meer dan 2.200 DAF, Kenworth en Peterbilt dealerverkoop-, onderdelen- en servicelocaties. PACCAR Parts is van plan om volgend jaar een nieuwe PDC van 260.000 vierkante meter te openen in Louisville, Kentucky om de beschikbaarheid van onderdelen voor klanten en dealers verder te verbeteren.

Louisville paccar distrubution center photo 4

Financiële dienstverleners behalen recordresultaten

PACCAR Financial Services (PFS) behaalde in het tweede kwartaal van dit jaar een recordresultaat voor belastingen van $ 106,5 miljoen, vergeleken met $ 55,5 miljoen in het tweede kwartaal van 2020. PFS behaalde in het tweede kwartaal van 2021 een omzet van $ 456,3 miljoen, vergeleken met $ 360,3 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. In de eerste zes maanden van 2021 verdiende PFS een inkomen vóór belastingen van $ 182,9 miljoen, vergeleken met $ 103,8 miljoen vorig jaar. De omzet in de eerste helft van 2021 bedroeg $ 888,3 miljoen, vergeleken met $ 744,0 miljoen in dezelfde periode een jaar geleden. Todd Hubbard, vice-president, zei: "PFS behaalde uitstekende resultaten in het tweede kwartaal dankzij de uitstekende kwaliteit van het portfolio en de hoge prijzen voor gebruikte vrachtwagens. PFS maakt gebruik van investeringen in zijn 12 wereldwijde centra voor gebruikte vrachtwagens om een ​​groter aantal gebruikte vrachtwagens te verkopen tegen hogere verkoopprijzen.” Een nieuwe fabriek voor gebruikte PFS-trucks is in aanbouw in Madrid, Spanje. De doorverkoopwaarden van Kenworth en Peterbilt vrachtwagens hebben een premie van 10-20% ten opzichte van vrachtwagens van concurrenten.

PACCAR Financial Used Truck Center

PFS heeft een portfolio van 205.000 vrachtwagens en trailers, met een balanstotaal van $ 15,57 miljard. PacLease, een grote full-service truckleasemaatschappij in Noord-Amerika, Europa en Australië met een vloot van 38.000 voertuigen, maakt deel uit van dit segment. “Het industriebrede onderaanbod van halfgeleiders heeft bijgedragen aan de toegenomen vraag naar premium gebruikte PACCAR-trucks. Klanten die vrachtwagens nodig hebben, kopen graag gebruikte Kenworth-, Peterbilt- en DAF-voertuigen van hoge kwaliteit”, aldus Ken Roemer, president van PacLease.

“PACCAR’s sterke balans, aangevuld met zijn A+/A1 kredietratings, stelt PFS in staat om concurrerende retailfinanciering te bieden aan Kenworth, Peterbilt en DAF dealers en klanten in 26 landen op vier continenten”, aldus Craig Gryniewicz, PACCAR Financial Corp. president. PACCAR Financial Services heeft uitstekende toegang tot de schuldmarkten en geeft in de eerste helft van 2021 regelmatig commercial paper en $ 1,30 miljard aan drie- en vijfjarige termijnobligaties uit.
Peterbilt, Kenworth en DAF starten productie van batterij-elektrische voertuigen

Peterbilt, Kenworth en DAF begonnen in het tweede kwartaal met de productie van elektrische accutrucks. PACCAR heeft klantorders ontvangen voor meer dan 450 emissievrije voertuigen. “PACCAR is de leider op het gebied van emissievrije vrachtwagens. De leveringen van voertuigen met nulemissie in de industrie zullen naar verwachting de komende jaren geleidelijk toenemen”, zegt John Rich, Chief Technology Officer van PACCAR. “PACCAR’s batterij-elektrische voertuigen zullen ertoe bijdragen dat PACCAR en haar klanten hun milieudoelstellingen bereiken.”

Peterbilt 220 ev 4 city street paccar photo1

PACCAR Capital Investments en R&D stimuleren innovatie en groei

PACCAR's uitstekende langetermijnwinsten, sterke balans en consistente focus op kwaliteit, technologie en productiviteit hebben het bedrijf in staat gesteld om $ 7,3 miljard te investeren in nieuwe en uitgebreide faciliteiten, innovatieve producten en nieuwe technologieën in het afgelopen decennium. “PACCAR investeert om zijn activiteiten te laten groeien met nieuwe aerodynamische vrachtwagenmodellen, diesel- en emissievrije aandrijflijntechnologieën, geavanceerde rijhulpsystemen, connected voertuigdiensten, productie- en distributiemogelijkheden van de volgende generatie”, aldus Mike Dozier, senior vice president. "De nieuwe DAF-trucks en fabrieksuitbreiding in Eindhoven, Nederland en Westerlo, België vertegenwoordigen een investering van $ 1 miljard." Kapitaalinvesteringen worden geschat op $ 550- $ 600 miljoen, en onderzoeks- en ontwikkelingskosten op een bereik van $ 340 - $ 360 miljoen dit jaar.

Photo 7 westerlo new cab body 4 vs 210721

DAF Cab Factory in Westerlo, Belgium

Info DAF TRUCKS - PACCAR

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

30/07/21

PACCAR Parts réalise des ventes et des bénéfices trimestriels records

Photo 1 daf xg press release photo

« PACCAR a réalisé de très bons revenus et un très bon résultat net au deuxième trimestre 2021 », a déclaré Preston Feight, président-directeur général. « PACCAR Parts a enregistré des ventes et des bénéfices trimestriels records en raison d'une forte utilisation des camions dans l'industrie, d'un nombre accru de camions Kenworth, Peterbilt et DAF avec le groupe motopropulseur PACCAR et de la croissance de la plate-forme de commerce électronique de PACCAR Parts. PACCAR Financial Services a réalisé des bénéfices trimestriels records grâce à l'excellente qualité de son portefeuille et à la forte demande de camions d'occasion. Je suis très fier de nos employés qui fournissent des produits et des services de la plus haute qualité à nos clients. »

Photo 2 2021 full truck lineup kw pb

New Kenworth and Peterbilt Medium- and Heavy-Duty Trucks

Darrin Siver, vice-président senior, a déclaré : « Kenworth et Peterbilt ont lancé de nouveaux véhicules lourds et moyens plus tôt cette année. La production a commencé en mai des nouveaux camions Kenworth T680 et Peterbilt 579 et la production de camions de poids moyen débutera au troisième trimestre. La demande des clients est très forte.

PACCAR a réalisé un bénéfice net de 492,9 millions de dollars (1,41 $ par action diluée) au deuxième trimestre, contre 147,7 millions de dollars (0,43 $ par action diluée) à la même période l'an dernier. Les ventes nettes et les revenus des services financiers au deuxième trimestre se sont élevés à 5,84 milliards de dollars, soit une augmentation de 91 % par rapport aux 3,06 milliards de dollars réalisés au deuxième trimestre 2020.

PACCAR a déclaré un bénéfice net au premier semestre de 963,0 millions de dollars (2,76 $ par action diluée), contre 507,1 millions de dollars (1,46 $ par action diluée) gagnés au cours des six premiers mois de l'année dernière. Les revenus nets des ventes et des services financiers pour les six premiers mois de 2021 se sont élevés à 11,69 milliards de dollars, contre 8,22 milliards de dollars l'an dernier.
Dividende Trimestriel

Le conseil d'administration de PACCAR a déclaré un dividende trimestriel régulier en espèces de trente-quatre cents (0,34 $) par action, payable le 8 septembre 2021, aux actionnaires inscrits à la fermeture des bureaux le 18 août 2021.

Faits saillants financiers – Deuxième trimestre 2021
Les faits saillants des résultats financiers de PACCAR pour le deuxième trimestre de 2021 comprennent :

Ventes nettes et revenus de 5,84 milliards de dollars.
Bénéfice net de 492,9 millions de dollars.
Livraisons mondiales de camions de 40 100 unités.
Chiffre d'affaires record de PACCAR Parts de 1,21 milliard de dollars.
Revenu avant impôts record de PACCAR Parts de 265,6 millions de dollars.
Revenu avant impôts record des services financiers de 106,5 millions de dollars.
Fabrication d'espèces et de titres négociables de 4,4 milliards de dollars.
Trésorerie générée par l'exploitation de 330,8 millions de dollars.
Capitaux propres de 11,18 milliards de dollars.

Faits saillants financiers – Premier semestre 2021
Les faits saillants des résultats financiers de PACCAR pour les six premiers mois de 2021 comprennent :

Ventes nettes et revenus de 11,69 milliards de dollars.
Bénéfice net de 963,0 millions de dollars.
Investissements en capital de 214,4 millions de dollars et dépenses de R&D de 164,5 millions de dollars.
Bénéfice avant impôts de PACCAR Parts de 516,9 millions de dollars.
Bénéfice avant impôts des services financiers de 182,9 millions de dollars.
Trésorerie générée par l'exploitation de 867,7 millions de dollars.
Émissions de billets à moyen terme de 1,30 milliard de dollars.

Marchés mondiaux des camions

Mike Dozier, vice-président senior, a déclaré : « Le tonnage de fret, l'utilisation des camions de l'industrie et la demande des clients pour de nouveaux camions sont forts. Les clients apprécient le rendement énergétique amélioré et la technologie de pointe des nouveaux camions lourds et moyens de Kenworth et Peterbilt lancés cette année. » Les ventes au détail de l'industrie de classe 8 aux États-Unis et au Canada sont estimées entre 260 000 et 280 000 camions en 2021. La part de marché des ventes au détail de classe 8 de Kenworth et Peterbilt est de 29,4 % depuis le début de l'année.

« La demande des clients est forte pour la nouvelle gamme de camions DAF en raison de la conception innovante des véhicules, de l'efficacité énergétique accrue et du confort de conduite amélioré », a déclaré Harry Wolters, président de DAF. Les immatriculations de l'industrie européenne des camions dans le segment des 16 tonnes ci-dessus sont estimées entre 270 000 et 290 000 véhicules cette année. La part de marché des immatriculations de DAF European au-dessus de 16 tonnes est de 15,7 % depuis le début de l'année.

Le marché sud-américain des camions de plus de 16 tonnes en 2021 devrait se situer entre 110 000 et 120 000 unités. La part de marché de DAF Brasil était de 5,7 % dans le segment des camions de 16 tonnes ci-dessus au cours des six premiers mois de cette année.

Les marchés des camions sont tempérés par la pénurie de puces semi-conductrices dans l'ensemble de l'industrie. Kenworth, Peterbilt et DAF ont livré 40 100 camions au deuxième trimestre, et 6 500 camions supplémentaires en attente de composants à la fin du trimestre.
DAF lance de nouveaux modèles de camions aérodynamiques

Les nouveaux DAF XF, XG et XG⁺ sont dotés de nouvelles cabines aérodynamiques, d'une qualité exceptionnelle, d'un rendement énergétique amélioré, d'une suite complète de technologies de sécurité passive et active et d'un intérieur spacieux et luxueux. Les XG et XG⁺ de DAF créent un nouveau segment de marché haut de gamme et offrent un confort inégalé au conducteur.

Les conceptions de cabine innovantes de DAF offrent une efficacité énergétique jusqu'à 10 % supérieure et une réduction équivalente des émissions de CO2. « DAF a devancé la concurrence avec les nouveaux camions DAF XF, XG et XG⁺ », a déclaré Ron Borsboom, directeur exécutif du développement de produits DAF.

Camion DAF XF neuf
PACCAR Parts réalise des revenus et des bénéfices trimestriels records

PACCAR Parts a réalisé un bénéfice trimestriel avant impôts record de 265,6 millions de dollars au deuxième trimestre 2021, contre 151,9 millions de dollars pour la même période l'an dernier. PACCAR Parts a réalisé un chiffre d'affaires record de 1,21 milliard de dollars au deuxième trimestre, contre 823,7 millions de dollars pour la même période l'an dernier. Le chiffre d'affaires de PACCAR Parts au premier semestre 2021 s'élevait à 2,37 milliards de dollars, contre 1,82 milliard de dollars au cours de la même période l'an dernier. PACCAR Parts a réalisé un bénéfice avant impôts de 516,9 millions de dollars au cours des six premiers mois de 2021, contre 366,6 millions de dollars gagnés au cours des six premiers mois de 2020. disponibilité et des investissements continus dans le commerce électronique », a noté David Danforth, vice-président de PACCAR et directeur général de PACCAR Parts. « PACCAR Parts a apporté de nombreuses améliorations à sa plate-forme de commerce électronique, telles que de superbes références croisées de pièces et l'intégration avec les systèmes d'approvisionnement en pièces des clients. Les ventes en ligne de PACCAR Parts ont augmenté de 56 % au deuxième trimestre par rapport au même trimestre de l'année dernière.

PACCAR Parts 18 centres de distribution de pièces (PDC) prennent en charge plus de 2 200 points de vente, de pièces et de service de concessionnaires DAF, Kenworth et Peterbilt. PACCAR Parts prévoit d'ouvrir un nouveau PDC de 260 000 pieds carrés à Louisville, Kentucky l'année prochaine afin d'améliorer encore la disponibilité des pièces pour les clients et les concessionnaires.

Louisville paccar distrubution center photo 4

Les sociétés de services financiers obtiennent des résultats records

PACCAR Financial Services (PFS) a réalisé un bénéfice avant impôts record de 106,5 millions de dollars au deuxième trimestre de cette année, contre 55,5 millions de dollars au deuxième trimestre de 2020. PFS a réalisé un chiffre d'affaires de 456,3 millions de dollars au deuxième trimestre 2021, contre 360,3 millions de dollars à la même période l'an dernier. Pour les six premiers mois de 2021, PFS a réalisé un bénéfice avant impôts de 182,9 millions de dollars, contre 103,8 millions de dollars l'an dernier. Le chiffre d'affaires du premier semestre 2021 s'est élevé à 888,3 millions de dollars contre 744,0 millions de dollars pour la même période il y a un an. Todd Hubbard, vice-président, a déclaré : « PFS a obtenu des résultats exceptionnels au deuxième trimestre en raison de l'excellente qualité de son portefeuille et des prix élevés des camions d'occasion. PFS tire parti des investissements dans ses 12 centres mondiaux de camions d'occasion pour vendre un nombre accru de camions d'occasion à des prix de détail plus élevés. Une nouvelle usine de camions d'occasion PFS est en construction à Madrid, en Espagne. Les valeurs de revente des camions Kenworth et Peterbilt commandent une prime de 10 à 20 % par rapport aux camions des concurrents.

Centre de camions d'occasion de la Financière PACCAR

PFS possède un portefeuille de 205 000 camions et remorques, avec un actif total de 15,57 milliards de dollars. PacLease, une importante société de location de camions à service complet en Amérique du Nord, en Europe et en Australie avec une flotte de 38 000 véhicules, est incluse dans ce segment. « La pénurie de semi-conducteurs dans l'ensemble de l'industrie a contribué à l'augmentation de la demande de camions d'occasion PACCAR haut de gamme. Les clients qui ont besoin de camions sont ravis d'acheter des véhicules d'occasion Kenworth, Peterbilt et DAF de haute qualité », a commenté Ken Roemer, président de PacLease.

« Le bilan solide de PACCAR, complété par ses notations de crédit A+/A1, permet à PFS d'offrir un financement de détail compétitif aux concessionnaires et clients Kenworth, Peterbilt et DAF dans 26 pays sur quatre continents », a déclaré Craig Gryniewicz, président de PACCAR Financial Corp. PACCAR Financial Services a un excellent accès aux marchés de la dette, émettant régulièrement du papier commercial et 1,30 milliard de dollars d'obligations à trois et cinq ans au cours du premier semestre 2021.
Peterbilt, Kenworth et DAF commencent la production de véhicules électriques à batterie

Peterbilt, Kenworth et DAF ont commencé la production de camions électriques à batterie au deuxième trimestre. PACCAR a reçu des commandes de clients pour plus de 450 véhicules zéro émission. « PACCAR est le leader des camions zéro émission. Les livraisons de véhicules zéro émission de l'industrie devraient augmenter progressivement dans les années à venir », a déclaré John Rich, directeur de la technologie de PACCAR. « Les véhicules électriques à batterie de PACCAR contribueront à ce que PACCAR et ses clients atteignent leurs objectifs environnementaux. »

Peterbilt 220 ev 4 city street paccar photo1

Les investissements en capital et la R&D de PACCAR stimulent l'innovation et la croissance

Les excellents bénéfices à long terme de PACCAR, son bilan solide et sa concentration constante sur la qualité, la technologie et la productivité ont permis à l'entreprise d'investir 7,3 milliards de dollars dans des installations nouvelles et agrandies, des produits innovants et de nouvelles technologies au cours de la dernière décennie. « PACCAR investit pour développer son activité avec de nouveaux modèles de camions aérodynamiques, des technologies de groupe motopropulseur diesel et zéro émission, des systèmes avancés d'aide à la conduite, des services de véhicules connectés, des capacités de fabrication et de distribution de nouvelle génération », a déclaré Mike Dozier, vice-président senior. « Les nouveaux camions DAF et l'agrandissement de l'usine à Eindhoven, aux Pays-Bas et à Westerlo, en Belgique, représentent un investissement d'un milliard de dollars. Les investissements en capital sont estimés entre 550 et 600 millions de dollars, et les dépenses de recherche et développement entre 340 et 360 millions de dollars, cette année.

Photo 7 westerlo new cab body 4 vs 210721

DAF Cab Factory in Westerlo, Belgium

Info DAF TRUCKS - PACCAR

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Date de dernière mise à jour : 29/07/2021

  • 1 vote. Moyenne 5 sur 5.