Sigma nl 20230327

Schell Balancing sustainability and

03/08/21-FR bas de page

Duurzaamheid en prestaties in evenwicht met biologisch afbreekbare smeermiddelen

Supporting hydraulics

Nu de bouwsector onder druk staat om haar herstel te maximaliseren en op te treden tegen klimaatverandering, heeft Shell haar vernieuwde portfolio van Shell Naturelle biologisch afbreekbare smeermiddelen geïntroduceerd om bedrijven te helpen hun impact op het milieu te verbeteren, te voldoen aan strengere regelgeving en hun werkvergunning te versterken zonder afbreuk te doen aan de prestaties van de apparatuur .
De noodzaak van duurzaam bouwen begrijpen

Bouwbedrijven staan ​​voor een delicate evenwichtsoefening. Na de sluitingen die plaatsvonden tijdens de COVID-19-pandemie, stijgt de vraag, aangezien de industrie het komende decennium met 35% zal groeien. De gestage toename van duurzame vereisten betekent echter dat we niet alleen de middelen moeten vinden om aan de vraag te voldoen, maar ook nieuwe benaderingen om ervoor te zorgen dat projecten de uitstoot van broeikasgassen (BKG) kunnen verminderen en de omgeving eromheen kunnen beschermen.

Voor bouwbedrijven zijn er andere zaken die geregeld moeten worden. De industrie is bijvoorbeeld verantwoordelijk voor de productie van een derde van al het afval – een cijfer dat voor het huidige niveau van projecten al moet worden verlaagd om de wereldwijde duurzaamheidsdoelstellingen te halen.

Bedrijven moeten ook aantonen dat ze duurzamere processen toepassen in hun toeleverings- en waardeketens. Dit is vooral belangrijk in een tijd waarin stedelijke gebieden al goed zijn voor tweederde van het energieverbruik en meer dan 70% van de uitstoot van broeikasgassen.

Een ander element is de noodzaak om zorgvuldig beheer aan te tonen van hun impact op lokale omgevingen en hun vermogen om nabijgelegen ecosystemen te beschermen. Mismanagement hiervan tijdens projecten die plaatsvinden in de buurt van bos, landbouwgrond en waterwegen kan alleen maar leiden tot reputatieschade en aanzienlijke saneringskosten.

Ook bedrijven kunnen het zich niet veroorloven om op deze punten de andere kant op te kijken. Dit alles heeft nu een grote invloed op de manier waarop bedrijven hun 'license to operate' demonstreren, samen met hun vermogen om nieuwe kansen na te streven.
Verandering in de hele toeleveringsketen stimuleren

Gelukkig vordert de innovatie op dit gebied snel, waarbij de markt voor groene bouwmaterialen tegen 2027 $ 425,4 miljard zal bereiken. vloten.

Cruciaal is dat deze opkomende oplossingen bedrijven ook de mogelijkheid bieden om de milieu-impact van hun projecten te verbeteren. OEM-investeringen in alternatieve brandstoffen en de ontwikkeling van krachtige telematicasystemen stellen bedrijven bijvoorbeeld in staat de efficiëntie van brandstof en apparatuur te optimaliseren, waarbij productiviteit en duurzaamheid in evenwicht zijn.

Dit toont aan dat de industrie zich niet alleen op afzonderlijke gebieden kan concentreren. Bedrijven moeten oplossingen zoeken in hun hele toeleveringsketen om hun bedrijfs- en milieudoelstellingen te halen.
Verbetering van de impact op het milieu met biologisch afbreekbare smeermiddelen

Een onderdeel van de toeleveringsketen dat een positieve invloed kan hebben op de prestaties en het koolstofvrij maken in de bouwsector, zijn smeermiddelen. Onderdeel van de mix die groene bouwmaterialen en alternatieve brandstoffen omvat; ze bieden bedrijven een andere route om die moeilijke balans tussen duurzaamheid en productiviteit te bereiken.

Door bijvoorbeeld hoogwaardige, volledig verzadigde, milieuvriendelijke smeermiddelen met een lange levensduur (EAL's) te gebruiken, kunnen locaties de hoeveelheid olie die ze verbruiken verminderen (in vergelijking met onverzadigde basis-EAL's) en tegelijkertijd bijdragen aan afvalvermindering door middel van duurzame verpakkingen.

Om te voldoen aan de groeiende vraag van de industrie naar duurzame keuzes, moet echter naar de volledige voetafdruk van een smeermiddelproduct worden gekeken en actie worden ondernomen om de milieu-impact gedurende de hele levenscyclus te verminderen. Daarom worden er bij Shell Naturelle-producten nog veel meer maatregelen genomen om de CO2-uitstoot te vermijden, te verminderen en te compenseren.

Als het bijvoorbeeld om productie gaat, zijn de gebruikte basisvloeistoffen afkomstig van hernieuwbare, plantaardige grondstoffen (bekend als biobased content), wat de koolstofintensiteit van de producten vermindert. Ook is ongeveer een vijfde van de energie die wordt gebruikt in de menginstallatie die Shell Naturelle creëert, afkomstig van zonne-energie – waarbij meer dan 50% van de elektriciteit die wordt gebruikt in de smeermiddelenmenginstallaties van Shell afkomstig is van hernieuwbare bronnen.

Zoals we hebben gezien, is afval een uitdaging die in de bouw moet worden overwonnen. Een manier om dit aan te pakken, is door producten te gebruiken waarvan de verpakking is ontworpen om te voldoen aan de nieuwste EU Ecolabel-vereisten van 2018 en om plastic afval te verminderen. Dit is iets dat Shell Naturelle heeft overgenomen, met zijn nieuwe verpakking die minimaal 25% post-consumer hars bevat.

Als het gaat om de bescherming van lokale omgevingen, kan het gebruik van gemakkelijk biologisch afbreekbare smeermiddelen zoals Shell Naturelle een zorgvuldig beheer aantonen en de bedrijfsvergunning van een bedrijf versterken. Ze zijn ontworpen om een ​​lage aquatische ecotoxiciteit te hebben en niet bioaccumulerend, ze voorkomen schade aan planten, dieren en lokale ecosystemen in het geval van accidenteel morsen of lekken.

Daarnaast hebben bedrijven ook de mogelijkheid om de milieu-impact van hun algehele toeleveringsketens te verbeteren met behulp van koolstofneutrale producten. Dit is een ander gebied waarop Shell Naturelle een nieuwe weg naar duurzaamheid biedt door volledig CO2-neutrale producten te leveren. Om dit te bereiken, worden alle resterende CO2-equivalent (CO2e)-emissies gecompenseerd met de op de natuur gebaseerde oplossingen van Shell: projecten die land en natuurlijke ecosystemen beschermen, herontwikkelen of herstellen.
Creëren van een bredere strategie voor duurzaam bouwen

Hoewel ze verre van een wondermiddel voor duurzaamheid zijn, zijn biologisch afbreekbare smeermiddelen een vaak over het hoofd gezien element in het decarbonisatietraject van een bedrijf. Het Shell Naturelle-assortiment biologisch afbreekbare smeermiddelen helpt bedrijven nu al om hun uitstoot te vermijden of te verminderen door middel van duurzamere materiaalkeuzes en productieprocessen.

Het gebruik van deze producten als onderdeel van bredere veranderingen is een eenvoudige stap die bouwbedrijven kunnen nemen om de milieu-impact van hun activiteiten te verbeteren - hen helpen om zich aan de wetgeving aan te passen, hun 'license to operate' te versterken en een concurrentievoordeel te behalen in een industrie die voor een enorme groei in de komende decennia.

Lees meer over de problemen die de vraag naar biologisch afbreekbare smeermiddelen stimuleren en waarom ze deel moeten uitmaken van een bredere duurzaamheidsstrategie in de bouw.

Info Shell  https://www.shell.com/business-customers/lubricants-for-business.html

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

03/08/21

Équilibrer durabilité et performance avec des lubrifiants biodégradables

Supporting hydraulics

Avec l'industrie de la construction sous pression pour maximiser sa récupération et agir sur le changement climatique, Shell a présenté son portefeuille renouvelé de lubrifiants biodégradables Shell Naturelle pour aider les entreprises à améliorer leur impact environnemental, à respecter les réglementations plus strictes et à renforcer leur licence d'exploitation sans compromettre les performances des équipements. .
Comprendre la nécessité d'une construction durable

Les entreprises de construction sont confrontées à un équilibre délicat. À la suite des fermetures survenues pendant la pandémie de COVID-19, la demande augmente alors que l'industrie devrait croître de 35% au cours de la prochaine décennie. Cependant, l'augmentation constante des exigences durables signifie non seulement trouver les ressources pour répondre à la demande, mais aussi de nouvelles approches pour s'assurer que les projets peuvent réduire les émissions de gaz à effet de serre (GES) et protéger les environnements qui les entourent.

Pour les entreprises de construction, il y a d'autres problèmes à régler. Par exemple, l'industrie est responsable de la production d'un tiers de tous les déchets – un chiffre qui doit déjà être réduit pour le niveau actuel des projets s'il veut atteindre les objectifs mondiaux de durabilité.

Les entreprises doivent également montrer qu'elles adoptent des processus plus durables dans l'ensemble de leurs chaînes d'approvisionnement et de valeur. Ceci est particulièrement important à une époque où les zones urbaines représentent déjà les deux tiers de la consommation d'énergie et plus de 70 % des émissions de GES.

Un autre élément est la nécessité de démontrer une gestion prudente de leur impact sur les environnements locaux et de leur capacité à protéger les écosystèmes voisins. Une mauvaise gestion de cela lors de projets qui se déroulent à proximité de bois, de terres agricoles et de cours d'eau ne peut que nuire à la réputation d'une entreprise tout en entraînant des coûts de nettoyage importants.

Les entreprises ne peuvent pas non plus se permettre de détourner le regard sur ces questions. Tout cela a maintenant un impact important sur la façon dont les entreprises démontrent leur licence d'exploitation ainsi que leur capacité à saisir de nouvelles opportunités.
Conduire le changement dans l'ensemble des chaînes d'approvisionnement

Heureusement, l'innovation dans ce domaine progresse rapidement avec le marché des matériaux de construction écologiques qui devrait atteindre 425,4 milliards de dollars d'ici 2027. Les opérations quotidiennes deviennent également plus durables, avec de nouvelles façons de réduire les émissions de GES des véhicules aidant les entreprises à décarboniser leurs flottes.

Surtout, ces solutions émergentes offrent également aux entreprises la possibilité d'améliorer l'impact environnemental de leurs projets. Par exemple, les investissements des équipementiers dans les carburants alternatifs et le développement de puissants systèmes télématiques permettent aux entreprises d'optimiser l'efficacité du carburant et des équipements, en équilibrant productivité et durabilité.

Cela montre à quel point l'industrie ne peut pas simplement se concentrer sur des domaines individuels. Les entreprises doivent explorer des solutions tout au long de leur chaîne d'approvisionnement pour atteindre leurs objectifs commerciaux et environnementaux.
Améliorer l'impact environnemental avec des lubrifiants biodégradables

Un domaine de la chaîne d'approvisionnement qui peut avoir un impact positif sur les performances et la décarbonisation dans l'industrie de la construction est celui des lubrifiants. Une partie du mix qui comprend des matériaux de construction écologiques et des carburants alternatifs ; ils offrent aux entreprises une autre voie pour parvenir à ce difficile équilibre entre durabilité et productivité.

Par exemple, en utilisant des lubrifiants écologiquement acceptables (EAL) à longue durée de vie entièrement saturés de qualité supérieure, les sites peuvent réduire la quantité d'huile qu'ils consomment (par rapport aux EAL de base non saturés) tout en contribuant à la réduction des déchets grâce à des emballages durables.

Cependant, pour répondre à la demande croissante de l'industrie en matière de choix durables, il faut examiner l'ensemble de l'empreinte d'un produit lubrifiant et prendre des mesures pour réduire l'impact environnemental tout au long de son cycle de vie. C'est pourquoi, avec les produits Shell Naturelle, de nombreuses autres mesures sont prises pour éviter, réduire et compenser les émissions de carbone.

Par exemple, en matière de production, les fluides de base utilisés sont issus de matières premières renouvelables d'origine végétale (dites biosourcées), ce qui permet de réduire l'intensité carbone des produits. En outre, environ un cinquième de l'énergie utilisée dans l'usine de mélange qui crée Shell Naturelle provient de l'énergie solaire - avec plus de 50 % de l'électricité utilisée dans les usines de mélange de lubrifiants Shell provenant de sources renouvelables.

Comme nous l'avons vu, les déchets sont un défi à relever dans la construction. Une façon d'aborder cela est d'utiliser des produits dont l'emballage est conçu pour répondre aux dernières exigences 2018 de l'Ecolabel européen et aider à réduire les déchets plastiques. C'est quelque chose que Shell Naturelle a adopté, avec son nouvel emballage contenant un minimum de 25 % de résine post-consommation.

Lorsqu'il s'agit de protéger les environnements locaux, l'utilisation de lubrifiants facilement biodégradables comme Shell Naturelle peut démontrer une gestion prudente et renforcer la licence d'exploitation d'une entreprise. Conçus pour avoir une faible écotoxicité aquatique et ne pas bioaccumuler, ils évitent de nuire aux plantes, aux animaux et aux écosystèmes locaux en cas de déversement accidentel ou de fuite.

Au-delà de cela, les entreprises ont également la possibilité d'améliorer l'impact environnemental de leurs chaînes d'approvisionnement globales en utilisant des produits neutres en carbone. C'est un autre domaine dans lequel Shell Naturelle propose une nouvelle voie vers la durabilité, en proposant des produits totalement neutres en carbone. Pour y parvenir, toutes les émissions d'équivalent CO2 (CO2e) restantes sont compensées par les solutions Shell basées sur la nature - des projets qui protègent, réaménagent ou restaurent les terres et les écosystèmes naturels.
Créer une stratégie plus large pour la construction durable

Bien que loin d'être une solution miracle pour la durabilité, les lubrifiants biodégradables sont un élément souvent négligé dans le parcours de décarbonation d'une entreprise. La gamme de lubrifiants biodégradables Shell Naturelle aide déjà les entreprises à éviter ou à réduire leurs émissions grâce à des choix de matériaux et des procédés de fabrication plus durables.

L'adoption de ces produits dans le cadre de changements plus larges est une étape simple que les entreprises de construction peuvent prendre pour améliorer l'impact environnemental de leurs opérations - en les aidant à s'adapter à la législation, à renforcer leur licence d'exploitation et à acquérir un avantage concurrentiel dans une industrie qui est définie pour une croissance énorme dans les décennies à venir.

En savoir plus sur les problèmes qui stimulent la demande de lubrifiants biodégradables et pourquoi ils devraient faire partie d'une stratégie de développement durable plus large dans la construction.

Info Shell  https://www.shell.com/business-customers/lubricants-for-business.html

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Date de dernière mise à jour : 02/08/2021

  • 1 vote. Moyenne 5 sur 5.