Sigma nl 20230327

USA Western Star Introduces 47X truck 2022

18/10/21-FR bas de page

Western Star introduceerde de nieuwste toevoeging aan zijn speciaal gebouwde beroepsaanbod, de geheel nieuwe Western Star 47X.

900x0 s3 54069 mnsw trk ws 47xAll X-Series models come standard with operator-centric features such as a wrap-around dash that provides easy access to the driver command center and B-panel.

De truck vormt een aanvulling op de Western Star 49X om de Western Star X-Series tot stand te brengen en het bereik van het platform uit te breiden naar geheel nieuwe beroepstoepassingen.

Met een standaard BBC van 111,6 inch is de 47X zeer geschikt voor regio's of toepassingen die een kortere totale voertuiglengte vereisen, zoals vrachtwagens met gipsplaat, en voor toepassingen die moeten voldoen aan federale of lokale brugwetvereisten, zoals mixers of super dumps, een optionele 110,8 inch BBC.

Met de kortere motorkap en een wiel dat tot 50 graden is uitgesneden, optimaliseert de 47X de manoeuvreerbaarheid verder voor werk op bouwplaatsen of gebruik in drukke stedelijke omgevingen.

"Met de 47X en de 49X kunnen we onze klanten in het beroepsonderwijs verschillende opties bieden die hen het juiste gereedschap geven voor hun specifieke werkbehoeften", zegt David Carson, senior vice president, sales en marketing, Daimler Trucks North America (DTNA). "Het beroepssegment is een breed segment dat veel verschillende toepassingen bestrijkt, en onze Western Star X-serie weerspiegelt die realiteit. Of het nu gaat om zwaar transport, houtkap en houtbewerking of constructie, wij hebben de juiste Star voor onze klanten.
Een lichter zwaargewicht

Western Star heeft een lange traditie in het produceren van duurzame, hardwerkende vrachtwagens. Met de X-serie hebben DTNA-ingenieurs die erfenis ontwikkeld om rekening te houden met de behoeften van de klanten van vandaag en hebben ze de moderne vrachtwagen voor beroepsvoertuigen volledig opnieuw uitgevonden.

"Een belangrijke prioriteit was om te overwegen hoe de massa kon worden verminderd zonder afbreuk te doen aan de kracht", zegt Tracy Mack-Askew, hoofdingenieur chassis, voortstuwing en beroepstechniek bij DTNA. "Van de cabine tot de framerails, tot aandrijflijn- en batterijconfiguraties, we hebben alle functies onderzocht om onze klanten gewicht te besparen voor meer productiviteit en winstgevendheid."

De 47X is ongeveer 200 lbs. lichter dan de 49X in vergelijkbare specificaties en is het beste voor gewichtsgevoelige toepassingen zoals mixers en bulktransport. Alle trucks uit de X-serie hebben sterkere, maar toch lichtere, enkelkanaals framerailopties in vergelijking met oudere producten. Het platform biedt framerails met best-in-class RBM (weerstand tegen buigend moment) tot 3,8 miljoen inch-lbs. langer meegaan en een groter laadvermogen opleveren. Er is een nieuwe 9,5 mm enkelkanaals railoptie beschikbaar die vergelijkbaar is met de sterkte van de huidige 11 mm rail. De standaard dwarsbalken van hoogwaardig aluminium vooraan, achteraan en aan het einde van het frame zorgen voor een verdere vermindering van het gewicht, evenals een nieuwe optie met twee batterijen.
Een cabine die geschikt is voor een koning

De met staal versterkte aluminium cabine van de X-serie vermindert het gewicht verder tot 8 procent en biedt meer chauffeurscomfort met 13 procent meer ruimte dan concurrenten. Een optionele zitbank voor twee personen is beschikbaar voor toepassingen die veel personeel ter plaatse vereisen, en een nieuwe, geoptimaliseerde accubak in de cabine biedt extra beenruimte voor de machinist. Een optionele op het dak gemonteerde condensor zorgt voor een maximale luchtstroom door de radiator voor stationaire toepassingen zoals de bouw en mijnbouw, terwijl de machinist comfortabel blijft.

Alle modellen uit de X-serie worden standaard geleverd met op de bestuurder gerichte functies, zoals een omhullend dashboard dat gemakkelijke toegang biedt tot het commandocentrum van de bestuurder en het B-paneel. Op het B-paneel kan een flexpaneel worden voorbereid voor een tablet of worden geconfigureerd voor 12 extra schakelaars of 10 meters. Het interieur van de truck bevat ook luxe details, zoals metalen accenten, terwijl het volledig metalen glimmende exterieur zowel onderscheidend als duurzaam is.

De unieke motorkap van de 47X biedt een zicht naar voren van 24,8 ft. - een 11-inch. verbetering ten opzichte van de 49X - terwijl de composietconstructie en het ISO Tech-ophangingssysteem bestand zijn tegen buigen en barsten door trillingen van de weginput te absorberen en te dissiperen.

Een echt machtsspel

De 47X wordt standaard geleverd met de Detroit DD13 Gen 5-motor, die beschikt over hogere compressieverhoudingen en een nieuw ontwerp met wervelzuigers om de verbranding en efficiëntie verder te verbeteren. ThermoCoasting in de DD13 Gen 5 voorkomt afkoeling van de nabehandeling tijdens een rij-regeneratie om het systeem op de optimale temperatuur te houden en de behoefte aan geparkeerde regens aanzienlijk te verminderen.

Voor gewichtsgevoelige toepassingen zijn de Cummins L9- en X12-motoren beschikbaar voor de 47X. Optionele krachtafnemer voorin de motor (FEPTO) wordt aangeboden op zowel Cummins-motoren als de Detroit DD13 voor toepassingen zoals sneeuwploegen. Evenzo worden rechthoekige brandstoftanks en een verhoogde montage van het nabehandelingssysteem aangeboden met Cummins-motoren voor meer ruimte voor ploegploegen, waardoor ze een duidelijke keuze zijn voor gemeenten en klanten die kritieke wegen onderhouden in de wintermaanden.

De 47X wordt ook aangeboden met de geheel nieuwe DT12-V-transmissie, die is gebouwd op de beproefde DT12 en meer dan 35 miljoen mijl aan beroepsspecifieke tests heeft ondergaan. De DT12 bevat drie kant-en-klare modustoepassingen: Steenvrije modus, Offroad-modus en Paver-modus voor de uitdagingen van specifieke beroepstoepassingen.

Standaard voor elke 47X die is uitgerust met de DD13 Gen 5, biedt de Detroit Assurance-reeks actieve veiligheidssystemen actieve veiligheidsoplossingen voor het beroepssegment, waaronder actieve remassistentie, zijbescherming, adaptieve cruisecontrol en meer om machinisten en werknemers aan het werk te houden site, voetgangers en andere automobilisten veilig.
Klaar om sneller aan de slag te gaan

Western Star werkte samen met toonaangevende fabrikanten van vrachtwagenuitrusting (TEM's) om ervoor te zorgen dat de X-serie snelle en efficiënte aanpassingen ondersteunt. De mid-chassisverpakking van de 47X heeft een aantal duidelijke configuraties achterin de cabine, terwijl onbelemmerde framerails zorgen voor een efficiëntere carrosserie-integratie. Het QuickFit-interfacesysteem biedt gemakkelijke toegang tot elektrische architectuur en is ontworpen voor eenvoudige TEM-interface, programmering en toegang tot stroom.

De CHEC Tool van DTNA stelt TEM's en dealers in staat om elektrische configuraties te bekijken en aan te passen, waardoor ze de mogelijkheid hebben om inputs en outputs aan te passen en parameters binnen enkele minuten te wijzigen.

"Met de kracht van QuickFit en CHEC kun je dingen die ooit als complex, duur of onmogelijk werden beschouwd, gemakkelijker en efficiënter uitvoeren", zegt Carson.

Een Flex-paneel in het B-paneel van het dashboard van de truck geeft TEM's de mogelijkheid om carrosseriecontrollers te monteren, waardoor Western Star de enige OEM is die geen concessies hoeft te doen aan de ruimte tussen de stoelen om dit te doen. Het Flex-paneel is ook geschikt voor extra meters, schakelaars of een RAM-montagevoorbereiding, afhankelijk van de behoeften van de klant.

De 49X blijft een ongeëvenaard werkpaard dat bij uitstek geschikt is voor zwaar transport en houtkap. Beide modellen zijn — afhankelijk van de specificaties — ook klaar voor toepassingen op het gebied van olievelden, slepen en bergen, bulktransport, kranen en dumpen.

"Met de toevoeging van de 47X aan de X-serie biedt Western Star frisse, moderne trucks met doelgerichte technologieën om het succes van alle beroepsklanten mogelijk te maken. Het brede segmentbereik betekent dat er voor elke behoefte een Star is." zei Carson.

De geheel nieuwe 47X kan nu worden besteld en de levering aan klanten begint begin 2022.
NJC.© Info WESTERN STAR   https://www.westernstartrucks.com/Trucks/47X/

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

18/10/21

Western Star a présenté le plus récent ajout à sa gamme professionnelle spécialement conçue, le tout nouveau Western Star 47X.

900x0 s3 54069 mnsw trk ws 47xAll X-Series models come standard with operator-centric features such as a wrap-around dash that provides easy access to the driver command center and B-panel.

Le camion complète le Western Star 49X pour établir la Western Star X-Series et étendre la portée de la plate-forme à des applications professionnelles entièrement nouvelles.

Avec un BBC standard de 111,6 pouces, le 47X est bien adapté aux régions ou aux applications qui nécessitent une longueur totale de véhicule plus courte, comme les camions à cloisons sèches, et pour ceux qui doivent répondre aux exigences fédérales ou locales de la loi sur les ponts, comme les mélangeurs ou les super décharges, un BBC en option de 110,8 po.

Avec le capot plus court et une roue coupée jusqu'à 50 degrés, le 47X optimise davantage la maniabilité pour les travaux sur les chantiers de construction ou les opérations dans des environnements urbains encombrés.

« Avec le 47X et le 49X, nous pouvons offrir à nos clients professionnels différentes options qui leur donneront le bon outil pour leurs besoins spécifiques », a déclaré David Carson, vice-président senior, ventes et marketing, Daimler Trucks North America (DTNA). « Le segment professionnel est un vaste segment, couvrant de nombreuses applications différentes, et notre série Western Star X reflète cette réalité. Que leur travail soit le transport lourd, l'exploitation forestière et forestière ou la construction, nous avons la bonne étoile pour nos clients.
Un poids lourd plus léger

Western Star a une longue tradition de fabrication de camions durables et résistants. Avec la série X, les ingénieurs de DTNA ont fait évoluer cet héritage pour tenir compte des besoins des clients d'aujourd'hui et ont complètement réinventé le camion professionnel moderne.

"Une priorité clé était de réfléchir à la manière de réduire la masse sans compromettre la résistance", a déclaré Tracy Mack-Askew, ingénieur en chef du châssis, de la propulsion et de l'ingénierie professionnelle, DTNA. « De la cabine aux longerons de châssis, en passant par les configurations du groupe motopropulseur et de la batterie, nous avons examiné toutes les fonctionnalités pour offrir des économies de poids à nos clients pour une productivité et une rentabilité accrues. »

Le 47X pèse environ 200 lb. plus léger que le 49X en spécifications comparables et est le meilleur pour les applications sensibles au poids comme les mélangeurs et le transport en vrac. Tous les chariots de la série X sont dotés d'options de rails de châssis à un seul canal plus robustes mais plus légers que les produits existants. La plate-forme propose des longerons de cadre avec le meilleur RBM (moment de flexion résistant) de la catégorie jusqu'à 3,8 millions de pouces-livres. pour durer plus longtemps et renvoyer une plus grande charge utile. Une nouvelle option de rail monocanal de 9,5 mm est disponible et présente une résistance comparable à celle du rail 11 mm actuel. Les traverses standard en aluminium haute résistance à l'avant, à l'arrière et à l'extrémité du cadre réduisent encore la masse, tout comme une nouvelle option à deux batteries.
Une cabine digne d'un roi

La cabine en aluminium renforcé d'acier de la série X réduit encore la masse jusqu'à 8 pour cent tout en offrant un plus grand confort de conduite avec 13 pour cent d'espace en plus que les concurrents. Une banquette pour deux personnes en option est disponible pour les applications nécessitant une grande équipe sur site, et un nouveau boîtier de batterie en cabine à encombrement optimisé offre un espace supplémentaire pour les jambes de l'opérateur. Un condenseur monté sur le toit en option offre un débit d'air maximal à travers le radiateur pour les applications fixes telles que la construction et l'exploitation minière, tout en assurant le confort des opérateurs.

Tous les modèles de la série X sont livrés en standard avec des fonctionnalités centrées sur l'opérateur, telles qu'un tableau de bord enveloppant qui permet un accès facile au centre de commande du conducteur et au panneau B. Sur le panneau B, un panneau flexible peut être préparé pour une tablette ou configuré pour 12 commutateurs supplémentaires ou 10 jauges. L'intérieur du camion comprend également des aménagements haut de gamme tels que des accents métalliques, tandis que l'extérieur tout en métal brillant est distinctif et durable.

Le capot unique du 47X offre une visibilité vers l'avant de 24,8 pi — un 11 po. amélioration par rapport au 49X - tandis que sa construction composite et son système de suspension ISO Tech résistent à la flexion et à la fissuration en absorbant et en dissipant les vibrations des entrées de la route.

Un vrai jeu de pouvoir

Le 47X est livré en standard avec le moteur Detroit DD13 Gen 5, qui présente des taux de compression plus élevés et une nouvelle conception de piston à tourbillon pour améliorer encore la combustion et l'efficacité. Le ThermoCoasting dans le DD13 Gen 5 empêche le refroidissement du post-traitement pendant une régénération de conduite pour maintenir le système à sa température optimale et réduire considérablement le besoin de régénérations en stationnement.

Pour les applications sensibles au poids, les moteurs Cummins L9 et X12 sont disponibles pour le 47X. Une prise de force à moteur avant (FEPTO) en option est proposée sur les deux offres de moteurs Cummins et sur le Detroit DD13 pour des applications telles que les chasse-neige. De même, des réservoirs de carburant rectangulaires et un montage surélevé du système de post-traitement sont proposés avec les moteurs Cummins pour un meilleur dégagement pour les chasse-neige, ce qui en fait un choix évident pour les municipalités et les clients qui entretiennent des routes critiques pendant les mois d'hiver.

Le 47X est également proposé avec la toute nouvelle transmission DT12-V, qui est construite sur le DT12 éprouvé et a plus de 35 millions de miles de tests spécifiques à la profession. Le DT12 comprend trois applications en mode prêt à l'emploi : le mode sans roche, le mode tout-terrain et le mode pavé pour les défis d'applications professionnelles spécifiques.

De série pour tout 47X équipé du DD13 Gen 5, la suite de systèmes de sécurité active Detroit Assurance apporte des solutions de sécurité active au segment professionnel, y compris l'assistance active au freinage, l'assistance latérale, le régulateur de vitesse adaptatif et plus encore pour garder les opérateurs, les travailleurs au travail site, piétons et autres automobilistes en toute sécurité.
Prêt à vous mettre au travail plus rapidement

Western Star s'est associé aux principaux fabricants d'équipements de camions (TEM) pour s'assurer que la série X prend en charge des aménagements rapides et efficaces. L'emballage à mi-châssis du 47X présente un certain nombre de configurations claires à l'arrière de la cabine, tandis que les longerons de cadre dégagés offrent une intégration plus efficace de la carrosserie. Le système d'interface QuickFit offre un accès facile à l'architecture électrique et a été conçu pour faciliter l'interface TEM, la programmation et l'accès à l'alimentation.

L'outil CHEC de DTNA permet aux TEM et aux revendeurs de visualiser et de modifier les configurations électriques, leur donnant la possibilité de personnaliser les entrées et les sorties et de modifier les paramètres en quelques minutes.

"Avec la puissance de QuickFit et CHEC, vous pouvez prendre des choses qui étaient autrefois considérées comme complexes, coûteuses ou impossibles à faire et les accomplir plus facilement et plus efficacement", a déclaré Carson.

Un panneau Flex situé dans le panneau B du tableau de bord du camion donne aux TEM la possibilité de monter des contrôleurs de carrosserie, faisant de Western Star le seul OEM qui ne nécessite pas de compromettre l'espace entre les sièges pour le faire. Le panneau Flex peut également accueillir des jauges supplémentaires, des commutateurs ou une préparation de montage RAM, en fonction des besoins du client.

Le 49X reste un bourreau de travail inégalé, idéalement adapté aux opérations de transport lourd et d'exploitation forestière. Les deux modèles, selon les spécifications, sont également prêts à s'attaquer aux champs de pétrole, au remorquage et à la récupération, au transport en vrac, aux grues et aux décharges.

« Avec l'ajout du 47X à la gamme X-Series, Western Star propose des camions frais et modernes dotés de technologies ciblées pour permettre le succès de tous les clients professionnels. La vaste couverture du segment signifie qu'il y a un Star pour chaque besoin. » dit Carson.

Le tout nouveau 47X est disponible à la commande dès maintenant et la livraison aux clients commence début 2022.
NJC.© Info STAR WESTERN   https://www.westernstartrucks.com/Trucks/47X/

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Date de dernière mise à jour : 16/10/2021

  • 5 votes. Moyenne 5 sur 5.